2024-02-15 119 浏览
黎自新加波既Baker talent,呢几年越开越多分店~记得第一次试佢地既产品就系芝士挞,食过之后就认定佢系CP值高既一间面包铺。事隔一排,发现多咗好几间铺头,于是再去试下,睇下其他包既质素系点先!今次去既系Mikiki分店,铺头系开放式设计,加上用木架同波波灯,感觉好有日系简约风格面包选择方面唔算好多,都系比扑实既款式,而且价钱唔贵~我地简咗咖央包同麻糬波波,再加埋自家樽仔奶茶,加埋60几蚊,份量够我乎一家人食三日,抵XD咁究竟味道如何呢?其实黎自新加坡既面包铺,咖央一定唔会差得去边,果然咖央包既咖央酱好浓,26蚊大大个抵食!麻糬包相比之下就无咁亮眼啦,不过都chewy既,而家d麻糬波波动辄10蚊个,讲真30蚊7个真系抵买!最后就系樽仔奶茶啦~其实好少面包铺有自定樽仔奶茶卖,所以都几期待~饮落茶味算浓,奶同茶既比例都唔错,如果再滑顺D就perfect啦!总括黎讲Baker talent算系大件夹抵食既面包铺,平时想平平地买个包做早餐真系不二之选!

面包选择方面唔算好多,都系比扑实既款式,而且价钱唔贵~

咁究竟味道如何呢?

外卖自取