2024-06-27
今日食咗6款肉,最最最特别系大判烧黑毛和牛西冷$178,大大块,油脂分布平均,服务员询问完我哋对生熟程度的喜好后,三两下手势就将块靓牛烧到啱啱好,配上生蛋黄及酱汁,大大块好惹味真系高级享受!其余的肉款就由自己动手烧,有黑毛和牛裹腹小排$188、腹前小排$118、黑毛豚毛骨小排$88、黑毛豚胫肉$88、若鸡鸡胫柳$80,全部肉类都切得好靓,肉质好新鲜、好干净!加上呢度嘅烧烤网格特别粗,而且系平面,餐厅额外附上牛脂以润滑烧烤网,烧出嚟嘅肉唔会黐底,更加容易保留肉汁,可以完完整整享受到烤到微微金黄嘅一口靓肉,成餐饭都冇换过一个网,真系不得不赞餐厅嘅细心!食客嘅享受再提升一个层次!另外我哋仲叫咗一份牛舌$98,加咗葱花口感丰富咗,食落增添咗香气,顺带一提,连葱花都好新鲜,超级赞赏!最后我哋仲食咗二人前的Kakura冷面$72,汤汁酸酸甜甜,拌上鸡蛋青瓜泡菜等,好清新、清爽,几适合烧烤之后食,大大碗好满足!饮品方面,我哋饮咗青森苹果乳酸梳打、白桃乳酸梳打,两杯都几好味,满意!最后侍应送上免费甜品,我哋每人都食到一个杏汁味的奶冻,上面仲有一粒杞子,超级超级香浓好食!仲有一个雪糕糯米糍,软糯香甜,真
最后侍应送上免费甜品,我哋每人都食到一个杏汁味的奶冻,上面仲有一粒杞子,超级超级香浓好食!仲有一个雪糕糯米糍,软糯香甜,真系好惊喜!
总结Yakiniku Kakura的沙田分店,环境干净、食材新鲜好味、服务员有礼诚恳又专业,值得获得最高评价!