2012-12-03
呢间餐厅出名菜靓味道好,所以想同老公去食饭庆祝我地20周年 ,但系佢只接受30日内o既online booking. 我上个月尾上网Book, 以为weekday (29/11)容易d book到,但是已经系on waiting list. 之后我book定花杯谂住食日本菜,但系当日三点几餐厅打比我,话有人cancel booking, 问我有无兴趣,我地即刻话OK。因为我同事讲成餐饭要食3个钟,所以我地book左7:30 (另一round 时间系8:30)。 结果系食左3个半钟。 不过可能我钟意煮野食,一路食一路睇住d厨师摆盘,又唔觉食左咁耐噜。 但系可能老公无乜兴趣,加上o个度d凳好浅,老公话坐到腰骨有d痛。 真系辛苦佢。总结呢餐,视觉享受比味觉优胜,因为佢个个菜式都靓得有如艺术品,虽然当中只有兔肉同鱼味道麻麻,其他都唔错,但系又唔系话真系好好味(只有甜品最精彩)。 我谂去一次就够了。