2017-02-28 1694 浏览
今日系妈咪生日,妈咪系劲钟意食川沪菜果啲,又唔想咁普通系上海XX庆祝,咁就去上网揾餐厅咁岩见到信德中心既望月轩食评都唔错,啲菜式又岩妈咪食,咁咪试试佢,妈咪一入餐厅已经好钟意,因为见到环境都唔错,又唔会太嘈,你地知啦,老人家唔钟意太嘈架嘛望月小笼包小笼包有四件,每个小笼包肯定有汤有馅有肉,薄、汤鲜、肉馅香。师傅手工好好,啲皮咁薄,但系夹起都唔会穿,加入醋,然后一同放入口中,慢慢品尝松子桂花鱼呢个菜我都系第一次食,而且系一道好考功夫既菜,因为松子桂花鱼要先将鱼肉切开起骨而又唔可以切断鱼皮,呢个菜可算是酸甜适中,鱼肉外脆内嫩, 颜面鲜艳,令我食得好开胃,又唔油腻。我敢保证呢一条系我食过价钱最合理而又好食既鱼榨菜炒肉末(跟叉子烧饼)呢道菜虽要我地将榨菜炒肉末放旁边既脆皮包享用,脆皮包烘得比较㶶,稍稍放凉后混入配料就非常好味!用唔矖既配料仲可以用黎拌白饭或汤面,水煮桂花鱼望落好似好辣咁,其实唔会好辣,最重要系佢冇骨!老人家唔钟意太多鱼骨,同埋个底有厥粉,本身都唔知咩黎,不过妈咪识, 厥粉既口味同面差唔多,不过就颜色就系黑色呢度待应几好又有礼貌,又不停帮我地加水换碟,食物又唔洗等好耐就有野食
,咁就去上网揾餐厅

望月小笼包

松子桂花鱼

呢个菜我都系第一次食,而且系一道好考功夫既菜
,因为松子桂花鱼要先将鱼肉切开起骨而又唔可以切断鱼皮
。我敢保证呢一条系我食过价钱最合理而又好食既鱼

榨菜炒肉末(跟叉子烧饼)

水煮桂花鱼

呢度待应几好又有礼貌
,又不停帮我地加水换碟
,食物又唔洗等好耐就有野食
2017-02-26
庆祝纪念