2023-05-10
身边仲有一班钟意饮嘢嘅朋友,但系出面饮嘢随便饮下都过百,环境又会好嘈吵。今次介绍嘅餐厅就帮到你,首先位于上环地区,地点已经相当方便。最特别嘅系happy hour时段只需要$25就饮到一杯Cocktail,仲要系有好舒适嘅沙发和鸟笼座位,真系冇得输。$25嘅cocktail都有几个款式,例如Passion fruit Mojito、Seasalt Luchee Mojito、Guava Mojito等等。就算系热茶佢哋都有得提供,只需环$50就饮到一壶伯爵茶,其实真系好抵。另外薯条和沙律仲要系无限量添加,净系饮嘢同埋食薯条都回晒本。Pan Seared Certified Angus Sirloin Steak $2805成熟嘅安格斯西冷,预先用左香草腌制,牛扒经过两边煎香,内层系微微嘅粉红。食落充满牛肉嘅脂香又多肉汁。Pan Seared Chicken Breast $250佢哋用咗无激素嘅鸡胸,可以见到鸡胸肉非常雪白。平时嘅鸡胸肉多数会有粗嚡嘅感觉,佢地嘅就非常软身,味道又啖啖嘅肉香,非常轻盈嘅感觉。Mussels in White Wine Creamy Sauce with
Mussels in White Wine Creamy Sauce with Garlic Bread $150
远远地已经闻到好香嘅白酒味,青口完美地吸收晒酒香和忌廉嘅味道,肉身又非常鲜甜。而蒜蓉面包亦都可以沾一下青口嘅酱汁,又是另一番风味。
Popcorn Chicken $120
外层炸皮香脆,内层鸡肉软腍又多汁,好惹味嘅一道小食。
Ellipsis Cafe & Lounge (上环)
上环干诺道西48号干诺中心2楼