中环码头270度海景餐厅Watermark 个位喺中环7号码头,大家平时应该好少过去𠮶边,餐厅之前主要系包场event,佢最近啱啱装修完,依家重新开放,大家都可以walk in 食饭~餐厅最大卖点一定系佢哋个270度无敌海景+超高楼底 入到去餐厅环境好舒服好有空间感,啱晒男女朋友黎约会/周年纪念饭🥰📍海鲜拼盘 劲大一份,份量够3-4个人share海鲜有6款:波士顿龙虾/生蚝/大虾/带子/蚬同墨鱼,全部都好鲜甜,食既时候仲可以试试蘸酱,又有另一种风味📍6款开胃菜当中有4款都系海鲜~北海道带子煎到外脆内嫩,配埋熏薯蓉同芝士香口惹味;烤大虾虾肉质鲜嫩多汁加上西京味噌同辣椒味道香浓;八爪鱼烤到外脆内嫩口感柔软弹牙,加埋白豆橄榄同蕃茄酱好有地中海风情;浅渍油甘鱼新鲜细腻,配合牛油果酸菜柠檬皮等配料,入口清爽口感有层次~另外和牛他他加咗味噌味道好独特最后既甜菜头burrata mousse 亦系清新之选📍4款主菜4款当中我最钟意三黄鸡肉卷~鸡肉卷软嫩多汁,配埋香葱粟米同蘑菇黎食味道更加丰富另外深海白鳕鱼鱼肉嫩滑,配埋 南瓜汁令成碟菜味道升华~干式熟成特选肉眼扒经过干式熟成,肉味浓郁,肉质依然鲜嫩多
中环码头270度海景餐厅

📍海鲜拼盘

📍6款开胃菜

另外和牛他他加咗味噌味道好独特

最后既甜菜头burrata mousse 亦系清新之选

📍4款主菜

另外深海白鳕鱼鱼肉嫩滑,配埋 南瓜汁令成碟菜味道升华~干式熟成特选肉眼扒经过干式熟成,肉味浓郁,肉质依然鲜嫩多汁;

最后墨汁意大利饭墨鱼鲜味配埋意大利米饭入口香浓惹味好

📍2款甜点
芒果椰子蛋白脆饼卖相好靓~椰子慕斯香浓加埋芒果柚子百香果酱酸酸甜甜好开胃

📍Drinks
我哋4个叫咗2款cocktail+2款mocktail

-Watermark 红+蓝 我地见个个都必叫 味道酸酸甜甜好易入口
-Gimblet
-Aurora