2020-03-13
自从上一次胆粗粗单人匹马黎试新嘢之后决意下一次要早d再黎过坐到个打卡位再食埋上次食唔到嘅嘢!结果⋯⋯⋯⋯?虽然食到我想食嘅嘢,但系我个打卡位又系坐唔到😭😭,鬼叫自己衰赖床咩?结果嚟到又成11点几,冇得拣唯有坐吧枱☹️已经心谂好要食啲咩所以好快就落咗order,好快就上菜,相机食先就搞咗好耐下,唔知点解今次嘅角度有啲问题,影极都唔啱心水,莫非真系要坐窗边先得?先讲下个猪扒三文治🥪$108好精致嘅份量亦都因为咁我一条友先食得晒我叫嘅两样野(又谂返之前可以同我ex share😭)😡😡唔得我要学识放下💪🏾💪🏾两小正立方体串成一串,外层面包系烘过既,中间嘅炸猪扒加洋葱有种似曾相识嘅味道,再加埋上面一小点沙律酱同少少葱花,味道唔错!跟住就系炸薯条🍟$88(有啲肉痛)😖系俾佢个吸引嘅外型吸住我嘅眼球,佢唔系普通𠮶啲什么黑松露薯条或者波浪薯条,而系将薯条切到好薄好有层次,就好似𠮶啲千层蛋糕咁,再将佢造成好粗嘅薯条状,出面应该未见过呢个造型。而配上嘅酱汁亦都有别于一般嘅番茄酱,而系拣咗两款酱汁俾你,一种系沙律酱另一种系辣椒🌶️酱,可惜我本人就接受唔到薯条点辣椒酱呢个新口味,所以除咗伴碟嘅沙律酱之外我再另外问
先讲下个猪扒三文治🥪$108
跟住就系炸薯条🍟$88(有啲肉痛)😖
系俾佢个吸引嘅外型吸住我嘅眼球,佢唔系普通𠮶啲什么黑松露薯条或者波浪薯条,而系将薯条切到好薄好有层次,就好似𠮶啲千层蛋糕咁,再将佢造成好粗嘅薯条状,出面应该未见过呢个造型。而配上嘅酱汁亦都有别于一般嘅番茄酱,而系拣咗两款酱汁俾你,一种系沙律酱另一种系辣椒🌶️酱,可惜我本人就接受唔到薯条点辣椒酱呢个新口味,所以除咗伴碟嘅沙律酱之外我再另外问佢攞多小小先够,其实应该问佢攞返啲茄汁点下,始终薯条系要配茄汁㗎嘛😅所谓野可以乱食,酱唔可以乱点😔
而薯条味道就冇乜惊喜😛
其实用二百几蚊食个brunch睇吓你点睇啦,好间唔中一次都可以接受嘅!得闲要放纵一下自己呀嘛,更何况而家社会咁混乱真系要做多啲嘢令自己开心啲。
人就系咁予盾,想食啲好嘢买啲靓嘢对自己好啲但系荷包就要出血🩸
如果再下一次嚟,我反而想试吓晏小小度训时候去饮杯野气氛应该又唔同啲,就咁决定🥳