2020-10-12
10月头既假期入左大澳玩,出返东涌市区食埋个颓饭,正式完结4天假期~呢间位于东荟城既食代馆FOOD COURT 《韩国屋》,款式算多,而且上餐速度快,平靓正之选!我点既餐系$48双并👍一半饭一半韩国粉丝,每边都可以自由选择配猪/牛/鸡肉架。我就拣左牛肉饭同埋猪肉炒粉丝喇。酱汁方面唔够既话可以自己添,有得添韩国辣酱(不会太辣)同埋有点像中式的甜酱油(勾芡汁)☺️$48就一次过满足我两个愿望呀,正呀!仲送一碗劲足料既海带汤!哇哈哈😄1. 韩式牛肉饭个边,牛肉份量唔算多,所以食哂都仲有好多饭剩,冇牛肉配!但另一角度就系饭既份量好多,唔惊饿住走架~2. 韩式猪肉炒粉丝,加配韩式辣酱一流。一直呢款超弹牙既粉丝系我最爱之一黎架!味道黎讲,当然未去到哇!好正,但系呢个价钱食到呢个质素份量,十分满意 ☺️👍呢间我觉得系FOOD COURT中既首选😘
呢间我觉得系FOOD COURT中既首选😘