lunch omakashe 雪$450呢间厨师发办性价比真系超高😝尤其食lunch卖单都系五百几蚊😍有齐晒前菜🤪蛋😀刺身🤣寿司😆卷物🤣汤等等😊真系物超所值前菜-沙律🥗非常之开胃😜表面一粒粒系炒过嘅蒜蓉😁加咗黑蒜😍同埋蜜糖😅仲有醋浸过😊所以非常之开胃同埋爽口😇茶碗蒸🥚(图2)入面材料非常之丰富😆啲蛋都非常之滑🤩加上有木耳😍银杏😗烧年糕😃最正系佢表面嘅芡汁加有小贝柱😍同埋加咗少少新鲜柚子皮😊超清爽刺身🐟(图3)左上𠮶个系间八😎超弹牙😌同鱼的鲜甜味🤪最右系厚切池鱼🤓表面加咗少少姜和葱 🤩最左下系䲠鱼😜唔系度度有得食😛有少少🤪烟熏味道😍极度肥美😝寿司🍣(图4-10)1.𫚕鱼寿司😎原来通常都系秋冬先有得食😛本身已经加豉😍Wasabi😛因为新鲜嘅关系washabi偏甜😜但系有少少辣嘅口感😝非常肥美同重油脂2.中吞拿鱼🐟口感好d😙油分多多😝原来系野生鱼新鲜到3. 泥浆乌拆🐙加左dd青柠汁😜 超惊喜😛因为入口即溶4. 秋刀鱼🐟都系秋冬限定🤣表面加咗葱 同酱油5. 北海道根室市马粪海胆🤣冰冻海胆🤩配新鲜紫菜🤪都系入口即溶😜😜😜6.最后系虾有2款虾🤪分别系甜虾同富山湾白虾🤪🤪两款虾嘅口感有啲分别😎所以层
lunch omakashe 雪$450

前菜-沙律🥗

茶碗蒸🥚(图2)

刺身🐟(图3)

寿司🍣(图4-10)

2.中吞拿鱼🐟口感好d😙油分多多😝原来系野生鱼新鲜到

3. 泥浆乌拆🐙加左dd青柠汁😜 超惊喜😛因为入口即溶

4. 秋刀鱼🐟都系秋冬限定🤣表面加咗葱 同酱油

6.最后系虾有2款虾🤪分别系甜虾同富山湾白虾🤪🤪两款虾嘅口感有啲分别😎所以层次分明🤩整体都系鲜甜同埋爽口

料理-目光鱼&南瓜天妇罗(图9)
呢个天妇罗真系惊为天人🥰🥰首先佢个炸粉非常之薄😚而且新鲜出炉😛热辣辣😝松化嘅口感😀个酱汁都唔简单😉用左樱花虾浸三日再加木鱼花😊甜而不腻🤪真系画龙点睛

卷物-拖罗🐟+$70(图10)
呢个拖罗要额外再加左$70🤪再加左腌黄瓜😀大葱😀青葱😇拖罗粒😌芝麻😚所以个口感都唔错🧐超新鲜😝😝所以好似同啲鱼喺度kiss咁😍同埋食得出啲紫菜都系超新鲜🤪超香脆

加左赤味增😊加白味增😎有新鲜紫菜🤩滑子菇😃日本葱😇豆腐😍😍非常鲜甜美味

甜品-栗子雪糕
微甜嘅甜品做最后嘅完场😚感觉到有少少栗子蓉😚唔算好甜🥰非常enjoy

ps:我谂食厨师发办除咗系食食材嘅新鲜🤪同埋个氛围之外😍同师傅嘅互动都相当有趣😂佢会好认真咁样解说每一道鱼嘅由来🤪同埋对食材嘅认真🙂仲有侍应嘅服务都非常之周到🤪会随传随到😍疯狂斟茶🤩就算欢送都会90度鞠躬😝所以真系超大享受
🚽(5🌟满分)
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
冇错你冇睇错虽然5分系满分但我比六粒星😂因为真系非常之正个厕所😋干净装修靓不在话下😀佢所有你谂到喺厕所会出现嘅卫生用品都有😝包括有J字头牌子嘅香水😎一啲基本嘅个人护理用品😚甚至啲d字头嘅风筒都可以比客人享用😝