想试铜锣湾𠮶间Mercury recalls好耐,点知尖沙咀K11开咗呢间姐妹店!朝早系cafe,夜晚系BarWeekend会有live band表演非常有feel🎤Lunch set多选择,$88起,包餐汤/沙律同咖啡/茶Add on小食或甜品都系+$28 to $48Order咗三个set,加两个甜品▶️ 餐汤 Soup of the day|田园沙律 Green salad当日系白汁忌廉汤,稀杰度适中,味道唔太咸沙律正常,可选酱汁另上▶️ 烟熏三文鱼班尼迪蛋英式松饼Smoked salmon egg benedict ($118)两粒大大粒水波蛋好吸引呀😍一切全流心,流到成个碟都系蛋白食落好蓬松水波蛋上面一层厚厚嘅荷兰酱,口感foamy,甜甜酸酸好开胃烟三文鱼份量足,每啖都充满咸香另外配上健康菠菜🥬英式松饼软熟暖暖哋,冇特别焗到脆 口反而仲好食吸晒三文鱼油香同蛋汁但唔会太湿碟边仲加咗青酱,味道上又多个层次全部加埋好夹,好fluffy既口感!绝对唔系一般屋企整到嘅味道👍🏻数一数二好食嘅benedict▶️ XO酱辣炒虎虾奶油扁意粉 XO sauce tiger prawn creamy
朝早系cafe,夜晚系Bar
Weekend会有live band表演非常有feel🎤
Lunch set多选择,$88起,包餐汤/沙律同咖啡/茶
Add on小食或甜品都系+$28 to $48
Order咗三个set,加两个甜品

当日系白汁忌廉汤,稀杰度适中,味道唔太咸
沙律正常,可选酱汁另上
餐汤

两粒大大粒水波蛋好吸引呀😍
一切全流心,流到成个碟都系
蛋白食落好蓬松
水波蛋上面一层厚厚嘅荷兰酱,口感foamy,甜甜酸酸好开胃
烟三文鱼份量足,每啖都充满咸香
另外配上健康菠菜🥬

英式松饼软熟暖暖哋,冇特别焗到脆 口反而仲好食
吸晒三文鱼油香同蛋汁但唔会太湿
碟边仲加咗青酱,味道上又多个层次
全部加埋好夹,好fluffy既口感!
烟熏三文鱼班尼迪蛋英式松饼

▶️ XO酱辣炒虎虾奶油扁意粉 XO sauce tiger prawn creamy linguine ($108)
扁意粉al dente🍝
奶油酱汁Creamy且浓味
特别在落咗XO酱,食到好多虾米粒,香但唔辣
配料有菇、菠菜、虾🦐虾质感爽脆新鲜
系一个附有香港味道嘅西式意粉~
XO酱辣炒虎虾奶油扁意粉

▶️ 香烤鸡肉田园沙律 Roasted chicken green salad ($88)
好大份沙律🥗上面五片鲜嫩鸡胸肉
简单配上黑醋汁,甜甜地唔酸
香烤鸡肉田园沙律

▶️ 英式松饼 Classic scones (+$38)
With jam and icecream
比预期中多咗成件score😆超抵食
每件scone切半,中间厚厚一层clotted cream同士多啤梨🍓
Scone微微焗热,外脆内软,似曲奇沟蛋糕💓系少数真正整得好食嘅松饼!
唔太重牛油,又唔会干争争或太硬
配上云呢拿雪糕🍨系另一个层次,可以整到scone版雪糕三文治
有趣地雪糕底部有柠檬糖霜🍋系柠檬夹心饼中间𠮶层嘅味道,带啲清新
旁边仲俾咗果jam,不过冇咩点用,因为配咗雪糕同本身嘅糖粉已经够甜
一个看似普通嘅甜品,俾佢整到好fancy又多重口味,确实出色🤤
推介加钱叫呢个甜品‼️
英式松饼 配 云呢拿雪糕

▶️ 朱古力心太软蛋糕 配 云呢拿雪糕 Chocolate Moelleux (+$38)
系一个完美嘅心太软,中间流心效果
朱古力蛋糕湿润🍫
同样配上云呢拿雪糕,冰火交融
朱古力心太软蛋糕 配 云呢拿雪糕

▶️ La Vie En Rose - 苹果, 玫瑰草, 玫瑰花瓣, 红茶 (+$18)
饮落带有苹果嘅酸味,茶味较淡,比较温和🍵
La Vie En Rose

▶️ 朱古力牛奶咖啡 Mocha(+$18)
▶️ 牛奶咖啡 Coffee latte(+$18)
两杯都有靓靓拉花,质素唔错☕️
牛奶咖啡

我哋两个人食咗三个lunch set,样样都好掂🏅
唔单止冇嘢可以挑剔,仲出乎意料地好味,有惊喜
感觉叫咩主食同甜品都有咁上下水准,调味配搭至卖相有讲究,材料仲好足

环境舒服,地方阔落
内部装修用上啡红色🤎高贵有格调
服务好Nice,个个都醒目又有礼貌
知我哋叫得多嘢一张枱摆唔晒,自动拍多张枱俾我哋
又不停帮我哋收走食完嘅碗碟☺️
性价比极高,今餐加埋一大概$250/人,饱过食high tea😂
好少会俾满分,但呢间绝对值得❤️诚意推介俾大家!
同另一半庆祝节日或夜晚上嚟饮吓酒都好啱
用餐时段