2023-05-07
第一次光顾Mikiki 新开分店,感觉这间店较其他分店大,环境亦干净。今次特登嚟试5月新品:1.大切中吞拿鱼腩,真系几好味,无筋,寿司郎嘅吞拿鱼品质一向稳定,$17的确几抵食。2.长崎产天然九绘,白鱼来说鱼味都几浓几突出,但$27一件个人觉得略贵。3.特盛炸虾海苔包,d炸虾冻咗,而且一夹就散,不如将炸虾改做小食会比起做海苔包更理想。4.北海道产昆布渍八爪鱼,擦子胶口感,好难咬开,味道正常5.鹿儿岛产大切赤花间八,比起一般油甘鱼好食,但.$22一件,性价比较低6.海鲜风味炸鸡,呢个绝对有惊喜,调味好丰富,炸鸡够热,同日本食到嘅一样味甚至更好食!下次会再点!总括今次5月新品,推荐中吞腩,九绘同炸鸡!享受寿司之余亦都记起爱地球,做到地球无痕,唯有自己清理返 wasabi 袋,洗干净再拎去回收啦!
今次特登嚟试5月新品:
4.北海道产昆布渍八爪鱼,擦子胶口感,好难咬开,味道正常
总括今次5月新品,推荐中吞腩,九绘同炸鸡!