2024-11-10
坊间omakase大多都系食寿司/刺身 晚市下下都要$1000起跳 长辈又未必喜欢 中日fusion Omakase 就岩晒大家(头盔:根据当日菜式同个人主观判断觉得有中菜元素🤓🤓)晚市$580食到九道菜 本身已经好抵 打电话订位仲送多只南非鲍鱼 十道菜大满足🤓🤓🍱Tasting Menu ($580)1️⃣前菜2️⃣海产冷盘3️⃣铁板季节海产4️⃣烟熏香箱蟹肉酿无骨阿波美鸡翼5️⃣季节一品料理6️⃣鳗鱼木棉豆腐手卷7️⃣西班牙黑豚/美国牛柳裙边8️⃣高菜白饭鱼苗炒饭/赤焰新竹米粉9️⃣甜品最惊喜/深刻头3位重点介绍下😙🥇鳗鱼木棉豆腐手卷毫不犹豫一定系呢个 食完真系wow一声 好欣赏厨师嘅心思 鳗鱼嘅皮同肉系分开烹调 皮拎去炸 肉系煎 再加上京都木棉豆腐 无论系口感同味道上都好丰富 而且呢个配搭同制作方法都系我第一次见 想食多十件🥹🥹🥈花雕大头虾花螺鲍鱼点解话有中式元素呢 因为食到花雕😂😂海鲜好入味之余又唔会比花雕味抢晒 最精彩系只大头虾 虾头嘅膏极鲜甜又多 虾肉劲厚又弹牙!🥉烟熏香箱蟹肉酿无骨阿波美鸡翼打卡一流 要自己打开个箱睇烟熏效果 食落烟熏味唔算太浓 但酿左爆多蟹肉胀卜卜 都系心思之作🤓🤓世上omakase何其多
🍱Tasting Menu ($580)
1️⃣前菜
最惊喜/深刻头3位重点介绍下😙
🥇鳗鱼木棉豆腐手卷
🥈花雕大头虾花螺鲍鱼
🥉烟熏香箱蟹肉酿无骨阿波美鸡翼
世上omakase何其多 所以我将佢定位做fusion omakase 今次我食嘅菜式就偏中日 个人认为真系好岩带长辈去食/庆祝 记得电话订位好多野送🤣🤣