2023-04-29
新南苑私房菜🥘今次介绍嘅呢一间餐厅,集合刺身、鸡煲、火锅✅刺身鲜甜有水准,鸡煲非常惹味,推介大家encore鸡煲之后再打边炉!🤤🤤呢间餐厅最啱三五知己一齐嚟食饭聚一聚!👨🏻🤝👨🏼👫🏻6位以上既话,每位加$20就可以坐VIP房,有埋私人空间就更加啱倾偈,仲可以饮酒睇波添!房间同房间之间可以打通,最多可以容纳到30个人添㗎!🎊🎊呢度仲有好多Marvel电影嘅模型,当日都见到好多食客喺度打卡!😜😜我哋今次就拣咗开心餐,$298 任食150分钟,鸡煲、火锅配料、饮品全部都任饮任食架!刺身拼盘(一盘)🐟🍣总共有七款刺身,包括牡丹虾🦐、八爪鱼🐙、三文鱼🍣、北寄贝、螺片🐚、剑鱼腩同埋蟹棒🦐!🈵🈵非常丰富,质素亦都唔差过一般嘅寿司店,又有得食,又有得打卡!💓💯鸡煲(任食)🥘完全系钟意食鸡煲嘅人嘅福音,呢度嘅鸡煲非常惹味,唔会太辣太咸,鸡肉腌得非常入味,啖啖肉肉质都唔鞋肉!💯💯🤤真系建议你哋食完第一转,encore一转,之后先转打边炉!如果唔系打边炉𠮶阵,你哋一定会好似我咁挂住呢个鸡煲😆😆💓火锅(任食)🍲汤底系南瓜甘笋汤,汤底偏向清甜一啲🥬🌽🥕火锅配料都系任叫嘅,我哋就比较推介小笼包、猪颈肉、水鱿同
刺身拼盘(一盘)🐟🍣
鸡煲(任食)🥘
火锅(任食)🍲
汤底系南瓜甘笋汤,汤底偏向清甜一啲🥬🌽🥕火锅配料都系任叫嘅,我哋就比较推介小笼包、猪颈肉、水鱿同埋响铃🔔
饮品🥤☕️🍹(任饮)
饮品方面,都有好多唔同嘅选择,比较特别嘅有柠檬薏米水、水果茶同埋我第一次喺任饮舖头见到嘅玻璃樽装汽水!🥤果然玻璃樽装汽水真系好饮好多!喺度揾到佢有惊喜💓💓😍
3.6北海道牛乳奶冻🍼(任食)
饭后甜品当然唔少得啦,呢度就提供任食嘅3.6北海道牛乳奶冻,奶味香浓又唔甜!我足足食咗三个先走㗎🤭🥛
总括嚟讲,食物同埋价钱都成正比,环境最啱三五知己聚脚,下次会同埋朋友一齐过嚟😆😆