成日听人讲,又睇人喺社交平台 post 呢间拉面啲相,好似好正,过好一段时间后终于嚟亲身试吓,星期六排队排咗10分钟算好快。餐牌有三款拉面、一个饭、炸鸡及糖心鸡蛋。叫一个白汤即鸡汤及一个鸡及海鲜汤,再加炸鸡。我哋坐bar 台,一坐低已有样嘢觉得唔太舒服,就系厨师冇戴帽,佢哋头发算长,有gel头,好在天气冻佢哋唔会太大汗,但佢哋个头睇得出有啲油,我其实睇到呢个情况,已觉得呢间拉面唔太专业。再加上个厨师不停倾计,好在而家人人都戴口罩,否则佢哋啲DNA都会落埋啲拉面度。希望呢间餐厅嘅老板会注意一下,因为呢个集团旗下嘅中环店(卖鱼汤)系高质嘅,嚟到跑马地呢间就冇理由会咁嘅质素。煮面地方算okay但厨师冇戴帽就有啲唔干净讲到拉面质素都值80分,啲汤算热,但少咗啲,可以多番少少🤏,而家个个汤系太浓及杰,食完比较口渴。海鲜鸡拉面 鸡白汤拉面炸鸡块旗下集团嘅拉面及日本餐厅价钱okay

,嚟到跑马地呢间就冇理由会咁嘅质素。

煮面地方算okay但厨师冇戴帽就有啲唔干净

海鲜鸡拉面