2023-04-01 32 浏览
之前见到杂志介绍,啲Panini好似好好食,咁特登走过来试吓,点知原来舖头星期日系闩门嘅,唯有失望咁带着空肚而回。今次特登上店舖嘅社交平台check咗开门时间,星期六一早过嚟。沿途发现呢区多咗好多小店,人流亦多咗好多。A bowl of 位置相对冇咁方便,但要食好嘢仲系要付出嘅!入到去嘅时候,见到雪柜空空如也,店主解释原来喺舖头做紧盘点,所以只能够提供一款汤 (大蒜薯仔),Panini只有烤猪同埋意式熟火腿。大蒜我不嬲麻麻哋。,所以同虾子饼只系叫咗一份汤,每款三文治各一。汤饮得出系真材实料,不过个人口味原因我就唔多comment 。Panini 可以用惊喜来形容。用料新鲜之余,火腿更加系店主即场切出嚟,味道分外香,至于面包本身,focaccia 系店主亲手自制,外脆内软,加上恰到好处嘅意大利香草同埋橄榄油味道,我到而家仲回味紧。店主仲好Nice咁,每人俾咗一杯白牡丹茶我哋,估唔到中国茶同Panini可以咁夹!温馨提示,准备嚟食嘢嘅朋友,呢度嘅食物系店主即叫即做,所以时间可能会耐少少,但睇住店主慢慢预备食物,都系一种享受。下次嚟之前会打电话问吓店主,𠮶日嘅汤系乜嘢,听闻呢度嘅蕃茄汤好好味

下次嚟之前会打电话问吓店主,𠮶日嘅汤系乜嘢,听闻呢度嘅蕃茄汤好好味,希望下次有机会试吓……

睇返店舖嘅名称,可能店主一开始希望主打汤,但系呢度嘅 focaccia 实在做得太出色!个人觉得,好味嘅西汤,或者用料靓嘅三文治唔少地方都有,但售卖 panini 而面包做得咁好,真系第一次食到!

下次见

2023-04-01