2012-05-27 143 浏览
WA, 果然系名店, 小人见识少, 未见过咁爆GE coffee shop, 就算系星期日都冇理由咁旺场 ... 唯一解释系, 佢真系正!! 所以要等一阵先至有位 终于有位, 好彩张椅几舒服, 一见餐牌咁有心思, 已经好醒神; WA, 有咁多精品咖啡, 如: 著夕猫屎咖啡, 已经好想试 ; 但由于系第一次, 所以都系拣佢ge house coffee.house coffee 上枱, 学ah sir话斋, 饮落去"舒服"最紧要, 呢杯真系令人舒服, 先是轻轻的咖啡香味, 入口薄薄的, 又不会酸 只杯都好别致 另外见到咁靓GE latte art, 满足视觉, 嗅觉, 再到味觉, so good! 你睇只杯又唔同样GAR!! 有好多款自制饼食, 试咗外表清丽GE荔枝冻饼, 味道淡, 又有荔枝果肉 再来一件杨苺饼, 好啱炎炎夏日, 相对甜味比荔枝饼重, 但饼底都脆, 冇"益"味单食饼唔够饱, 试咗个三文治, 睇件佢热烘烘的包, 就知冇欺场; 咬落去咁脆GE? 原来系一片片鲜菜, 当然有主角pizza味的肠仔, 真系pizza味 但稍嫌肠片唔够同场所见人地仲有厚厚的吐司, 公仔noodl
所以要等一阵先至有位

[AI, 都系自己孤陋寡闻]; 但由于系第一次, 所以都系拣佢ge house coffee.

house coffee 上枱, 学ah sir话斋, 饮落去"舒服"最紧要, 呢杯真系令人舒服, 先是轻轻的咖啡香味, 入口薄薄的, 又不会酸 [再多D形容词我都唔识LE! ] 只杯都好别致

你睇只杯又唔同样GAR!!

但稍嫌肠片唔够

同场所见人地仲有厚厚的吐司, 公仔noodle, 任均选择, ...
坐著, 饮著, 食著, 倾著 ..... 入坐的人都系川流不息. 所以我地坐粒几钟就离开了, 同道参观了其隔邻的咖啡概念店, 售卖各种冲剂咖啡用品, 仲有咖啡香皂, 款项捐给东帝汶

好气氛, 墙上仲有好得意GE画作; 如果嫌入面局促, 可以好有情调坐门口, 好写意!

价钱及服务
3个餐合共$140几 ... 你问我, 系超值, 鲜炒咖啡豆冲的咖啡, 具独特风格的室内设计, 虽无连锁店的宽敞空间, 但有人性化的服务; 虽然好多客好忙, 但各位服务员都好礼貎, 我觉得佢地好开心. what a colourful sunday!
佢杯house coffee, 令人回味
有醒神latte art的latte!!
前系有果肉的荔枝味, 后系杨苺味, 最啱炎炎夏日^^
好似枕头的三文治, 仲有pizza肠^^
自成一格的室内设计
门口点解种树?
睇真D系咖啡树, 如果你见到佢出果, 你真好运! :-)
不同款式的咖啡, 仲有猫屎, 大开眼界^0^
有不同套餐, including noodle
可试街头feel coffee; 仲可去概念店买工具自制, 入内仲可看到冰滴咖啡. cool^^
有咖啡成份的香皂, 仲可以帮到东帝汶妇女, 大家买件la
2012-05-27
佢杯house coffee, 令人回味
有醒神latte art的latte!!
前系有果肉的荔枝味, 后系杨苺味, 最啱炎炎夏日^^
好似枕头的三文治, 仲有pizza肠^^
自成一格的室内设计
门口点解种树?
睇真D系咖啡树, 如果你见到佢出果, 你真好运! :-)
不同款式的咖啡, 仲有猫屎, 大开眼界^0^
有不同套餐, including noodle