Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

2024-07-19 396 浏览
想食中东菜就会谂起佢,食过几次都保持到质素Passionfruit Yakult Lemonade 🍹 酸酸甜甜好啱夏天饮White wine 🥂Domanie des tourelles,黎巴嫩嘅酒出面比较少见到,酸度较高,同前菜好衬 Lebanese Hummus 🫓最爱嘅中东前菜,鹰嘴豆香浓,除咗豆泥仲有一粒粒嘅鹰嘴豆,有更加多嘅口感,而且仲要少少蒜片,一定要试 Falafel🤎又系好common嘅中东前菜,炸鹰嘴豆饼,我有较多嘅香料味道,然后仲布满密密嘅芝麻,超级香口 Roasted Eggplant 🍆  烧过嘅茄子皮更加释放出茄子嘅香气,再加埋乳酪酱,味道好开胃Tagine Bamia Bil Lahm 🐑秋葵蕃茄酱炖羊,连我平时唔食嘅人都觉得好食,有两大件羊架,肉质炆到好腍,唔会苏有有羊肉嘅甘香,过蕃茄酱配埋饭,简直系一流 Grilled Beef Skewer 🐮 有两串牛肉,有烧烤嘅香味,再配合蕃茄洋葱沙律,有肉有菜,可以平衡下

想食中东菜就会谂起佢,食过几次都保持到质素

酸酸甜甜好啱夏天饮

White wine 🥂

Lebanese Hummus 🫓

Falafel🤎

Roasted Eggplant 🍆
 烧过嘅茄子皮更加释放出茄子嘅香气,再加埋乳酪酱,味道好开胃

Tagine Bamia Bil Lahm 🐑

Grilled Beef Skewer 🐮