2007-07-19 12 浏览
Weekday 请人食生日饭, 舍弃Soho, 选了位于大坑的Mi Casa.小小的店, 不华丽但坐得舒服。二人晚餐点了这些东西yster Platter 有5款10只生壕, 由creamy的美国壕到我至爱的法国Fin de Claire都有, 口味够全面。还有2只翡翠螺+2杯白酒, 螺肉弹牙味浓, 白酒就差啲。凯撒沙律蔬菜、面包粒、芝士全部都好好味, 系我食过最好嘅凯撒沙律之一。煎鲈鱼其实我唔钟意食煮熟嘅鱼, 怕它有骨又腥,但这道煎鲈鱼,鱼肉雪白弹牙,完全唔腥,诚意推介俾平时唔食鱼嘅人。甜品南瓜雪糕,用原只小南瓜上,好香滑。心太软,继续出色,匙羹一挿入去热朱古力源源流出,配雪糕食,正!连完美主义嘅生日主角都话满意,这餐晚餐真系Wonderful!

小小的店, 不华丽但坐得舒服。二人晚餐点了这些东西:
Oyster Platter

凯撒沙律

煎鲈鱼

甜品
南瓜雪糕,用原只小南瓜上,好香滑。