2022-10-28
📍Hong Kong📍#A1Bakery #Godiva A1 Bakery X Godiva 又黎Crossover啦😍朱古力控既我,又即刻买黎试下先。😜今次蛋糕主要都系三个主要配搭,外层既朱古力蛋糕体🍰,内层分面有 朱古力忌廉 及 72%生朱古力忌廉🍫。蛋糕部分都系比较湿润唔会太干。到内层分别有两种朱古力忌廉,忌廉下层系普通朱古力,而上层就系72%生朱古力。虽然上层系72%朱古力加上榛子脆米花增加口感,但都平均唔到下层个忌廉比较甜。😖整体黎讲成个蛋糕食到最后会有小小腻,因为蛋糕部分比较小只有一外层一圈,每一啖想均匀蛋糕+忌廉,但因为忌廉太多蛋糕太小均匀唔到,最后一两啖直情只系食忌廉无晒蛋糕。😂你话会唔会再买,我谂今次呢个蛋糕试完一次就算。因为性价比系低到无得再低,唔系唔好食,但其实个蛋糕$38。🤥只系食忌廉,咁我推荐买A1 Bakery 另一个生朱古力蛋卷好过。(下次出Post比大家🤭)__________________________
💰价钱: HKD $38😋味道: ❤️❤️🖤🖤🖤📍地址: Hong Kong A-1 Bakery #hongkong#hkfoodie#hkig#
#A1Bakery
#Godiva
朱古力控既我,又即刻买黎试下先。😜
__________________________
💰价钱: HKD $38
😋味道: ❤️❤️🖤🖤🖤
📍地址: Hong Kong A-1 Bakery
#hongkong#hkfoodie#hkig#foodgasm#foodphotography#hkfoodblogger #hongkong#A1Bakery#Godiva#Chocolate#brownie#bakery#hongkongbakery#朱古力#布朗尼#香港#香港饼店