2024-05-01 12 浏览
石一烧 • 九龙城平时隐世就听得多,系九龙城区一条冷清嘅街有一间真系够隐嘅餐厅,隐得黎仲要生存到嘅肯定有啲料。呢间餐厅系主打较高质素日式烧肉,餐厅位置比较细,但整体环境简洁和谐,灯光营造温暖感觉。今次我叫左极上和牛盛会2人前烧肉套餐,价钱$698。店员上每款菜时都有介绍菜式同烧肉方法,好有礼貌😋😋..✅ 日本九洲A4和牛三角胸店员提议首先烧呢款肉类,牛三角胸油脂分布非常均衡,每面大约烧10秒即可,一入口油脂充满口腔,柔和而细腻!😙..✅ 日本九洲A4和牛上前腿肉呢款肉同牛三角胸大致一样,油花略有不同,亦都系每边烧大约10秒,肉质软嫩,食完简直非有满足感😙..✅ 澳洲和牛封门柳 封门柳肉质会比较结实,建议烧嘅时候六面都烧一烧,咁样可以食落又有香味又保留较嫩身嘅质感👍🏼..✅ 其他前菜分别有辣带子裙边、炸鲜奶、蟹棒。另外仲有沙律,甜品,甜品系抹茶雪糕,可自行调节抹茶浓度。
石一烧 • 九龙城

✅ 日本九洲A4和牛三角胸

✅ 日本九洲A4和牛上前腿肉

✅ 澳洲和牛封门柳
✅ 其他
前菜分别有辣带子裙边、炸鲜奶、蟹棒。另外仲有沙律,甜品甜品系抹茶雪糕,可自行调节抹茶浓度。