2020-07-03
1935个环境好靓而且食物质素好高,服务非常之好,会同食客打成一片记得第一次去1935嘅时候,我谂唔到饮啲乜嘢,然后bartinder就会问甜酸苦辣饮啲乜嘢,然之后我答佢甜,佢就整咗一杯花雕俾我,系属于一杯比较少有啲嘅Fusion cocktail,之后呢一杯花雕酒成为我每一个礼拜嘅weekend drink。由于1935大部份嘢食我都食过,今次精选几个小菜同大家介绍,我觉得不得不食系佢嘅茶树菇,松香鸡,同埋佢嘅A5和牛粒,仲有佢嘅炖汤。每个星期我都会饮佢嘅是日炖汤,因为个汤比较清甜,饮得比较多嘅系响螺汤,个汤冇加味精饮完唔会口渴,送上嚟嘅时候系热辣辣出晒烟嘅而且好足料,如果钟意饮汤嘅朋友真系可以试一试。前菜部份其实有好多选择,但系个人意见就比较钟意食佢嘅冷盘:松香鸡。叫得做鸡顾名思义系食鸡啦,想像下用手撕鸡嘅概念配上黑松露又会系咩感觉呢,就真系可以试一试一个松香鸡啦,而且佢比较多佐料,口感都几香口。主菜部份呢,我就钟意孜然a5和牛粒,因为都系属于啲重口味嘅食物,食落去非常惹味,值得一试。记住叫一个白饭,因为接着嘅系茶树菇,茶树菇未必系讲我都有食过,佢属于其中一个菇类,配上肉碎同辣椒以
主菜部份呢,我就钟意孜然a5和牛粒,因为都系属于啲重口味嘅食物,食落去非常惹味,值得一试。记住叫一个白饭,因为接着嘅系茶树菇,茶树菇未必系讲我都有食过,佢属于其中一个菇类,配上肉碎同辣椒以及葱炒出嚟未食已经闻到一阵阵香味,食上去简直系再三回味。
平时人均消费大约系$300,食唔食食见仁见智啦
餐厅: 1935,Central, lkf