2023-07-14 451 浏览
西湾河沿海旁一带有唔少嘅食肆,最近新开咗呢间日式火锅店,装修好靓,见到有几款套餐选择!我就拣咗最高grade嘅D餐,主打日本A5黑毛和牛 + 日本米豚肉~汤底分别拣咗梅吉锅及日式海草美颜锅,一人一锅,每个汤底都会有只冰牛牛🐮好可爱😍梅吉锅:味道浓郁,辣辣地,有啲似喇沙嘅味道,几惹味!日式海草美颜锅:相对清淡啲,感觉健康啲~呢个餐嘅重点😍主打嘅北海道十胜产A5黑毛和牛,卖相好靓,油脂丰富,食落肉质非常软绵,牛味香浓,真系好好食😋最重要系每一碟都keep到个质素,上菜速度都好快!疯狂encore🤭 日本米豚肉,平时唔太钟意食豚肉,但呢款豚肉,肉质软滑,味道几香浓,豚肉嚟讲算好食~自助吧,可以拎蔬菜、海鲜、丸类及面食,摆放得好整齐,种类都几多我食咗圣子仔、虾、蚬、螺、芝士丸、芫荽牛肉滑及蔬菜特别要推介下芫荽牛肉滑,平时好少见,钟意食芫荽嘅可以试下😉饮品就以自家制爆珠饮品为主,仲有几款罐装汽水!我就饮咗🥭洛神花芒果爆珠及鲜蔗茅根马蹄爆珠,味道都唔会太甜,又有爆珠增加口感~ 食饱饱,仲可以出去玩下部棉花刨冰机😂整完自己加配料,就有得食啦👐🏻

我食咗圣子仔、虾、蚬、螺、芝士丸、芫荽牛肉滑及蔬菜
特别要推介下芫荽牛肉滑,平时好少见,钟意食芫荽嘅可以试下😉

• A5黑毛和牛