2023-10-03 301 浏览
🍲 Set D - 日本A5黑毛和牛 + 日本米豚肉💰$598 per person 任飲自家製飲品 + 多達 40 多款配料任食:包括多款海鮮及丸類🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️間唔中都會去有蘇豪之稱嘅鯉景灣海旁餐廳拍下拖同食下野,今日見到一間🌟新開🌟主打任食和牛嘅「梅吉涮涮鍋」,好少係海旁見到依一類型既餐廳,於是好有默契地大家對望一眼,今晚就食依間啦~餐廳主打任食日本A5 黑毛和牛🐮+日本米豚肉🐷. 除左肉類,餐廳分別有飲料區🍻,海鮮區🦐同蔬菜丸類配料區🥦,全部都係自助既,飲料區除左汽水之外,更有餐廳自家製作既冰茶,可以一試!經過一番掙扎,決定豁出去,一於就試下最貴個個和牛啦!湯底方面揀左🌿日式海草🌿同🍅芝士湯鮮茄🍅依兩個口味~A5 黑毛和牛霜降油花達到一個恰好既標準,稍稍切薄既肉質一浸即熟,放入口中嫩滑無比!就算唔點任何配料已經覺得好好食! 配上餐廳自家製作既百香果黃皮冰茶或哈蜜瓜百香果冰茶,心入面滿滿既滿足感!除左肉類,餐廳更提供海鮮🦐及貝類🐚給食客選擇,唔會一味做食肉瘦咁寡!蔬菜丸類更是任君選擇!🍧甜品最後最後,食飽之後如果覺得未夠皮,可以試下自己整刨冰🍧,好少有餐廳會提供刨冰機比客自己

🍧甜品
最後最後,食飽之後如果覺得未夠皮,可以試下自己整刨冰🍧,好少有餐廳會提供刨冰機比客自己整,感覺好新奇,可以試下玩😆
2023-08-17
2023-09-08 126 浏览
認真就算叫A 3和牛,啲牛仲差過牛氣⋯⋯價錢唔算平牛真係嘛嘛湯底一般雖然影出嚟真係有雪花牛嘅感覺,但係唔知點解真係口感好一般。不過附近冇任飲任食火鍋,所以都有人食。飲品方面正常,款式多。其他食物有好多唔同嘅丸:有牛丸,魚蛋,墨魚丸,芝士丸。都算係咁啦!衛生方面正常嘅,不過一入去就見到個廚房就好似唔係咁好。Waitress 就似一般茶餐廳咁。一D日本食店期待嘅禮貌或對待都冇。似係有得可以打邊爐嘅茶餐廳。
認真就算叫A 3和牛,啲牛仲差過牛氣⋯⋯
價錢唔算平
牛真係嘛嘛
湯底一般

雖然影出嚟真係有雪花牛嘅感覺,但係唔知點解真係口感好一般。
不過附近冇任飲任食火鍋,所以都有人食。

飲品方面正常,款式多。

衛生方面正常嘅,不過一入去就見到個廚房就好似唔係咁好。

2023-09-03 123 浏览
食評:⭐️從來都冇諗過要寫食評,今次係我第一次食嘢嬲到要寫一個差評去警惕大家我哋今次嚟呢間任食唰唰鍋,實在係充滿失望。首先,店內顯然人手短缺,令上菜同Refill嘅速度都慢得驚人。有切肉嘅Staff仲要時常走出工作區執枱。牛肉雖然賣相okay,但質感只不過同街市$50一打嘅水平相約。另外,經理態度惡劣,等位時我哋彷彿被當作透明,真係失望到癲埋單$400嘅餐,加湯竟然係加清水,實在令人不解。總括嚟講,呢間餐廳嘅服務及食品都令我費解,希望大家謹慎選擇。真心唔建議過嚟食。
食評:⭐️

2023-08-24 75 浏览
有蘇豪之稱嘅鯉景灣🌊新開咗一間任食和牛嘅「梅吉涮涮鍋」食D餐日本A5黑毛和牛+日本米豚肉😉.湯底🍲揀咗酸辣鍋同芝士湯鮮茄鍋💁🏻‍♀️每款湯底都會奉上一隻清雞湯嘅牛牛造型冰🐮🧊賣相可愛🤭酸辣鍋酸味十足🌶️有種好開胃順口嘅醋酸味😋芝士湯鮮茄鍋則番茄味比較香濃🍅🧀但芝士味幾乎無😢.肉類🥩A5黑毛和牛霜降油花平均😍紋理分明細膩🐄肉質軟嫩🤤肉味濃郁,豐富油脂👍🏻日本米豚肉🐖肉質爽彈有咬口,肉味香濃😛.自助區🍽️海鮮🌊有青口、響螺🐚蜆、魷魚🦑海鮮size都幾大隻,有少少鮮味😗丸類有腸仔、芝士丸🧀蟹籽丸等🦀仲有唔同菇菌🍄蔬菜🥬🥦麵食🍜.刨冰🍧有得DIY整,仲可以加椰奶同菠蘿🥥🍍簡單美味😌.飲品,有汽水🥤多款支裝自家製飲品🍹百香果黄皮冰茶有雜果同爆珠🍎🍒不過偏甜少少🥺生磨鮮豆漿🥛豆乳味香濃☺️
刨冰🍧有得DIY整,仲可以加椰奶同菠蘿🥥🍍簡單美味😌
2023-08-23 96 浏览
睇到食評好多好評 就黎試下 小試牛刀諗住試下個午餐去到有個男人見到我1個人都唔太想招呼可能店舖係多人枱多 入到已經講定無$99個午餐 一場黎到都試下 叫左個$138既牛餐 牛肉算比平時既放題店係有多少少肉味 不過餐就得幾片好薄 配料方面可能午餐1:00左右黎太早 同埋店舖得1個廚房2個樓面 得3個人做唔切 有啲食材未融得切雪 都係痴埋一舊舊 種類係正常 不過都係現成丸腸類多海鮮都有幾款但大部份都唔係新鮮野 似係急凍野 當然$138午餐我確實唔應該太高要求 飲品唔知係咪自家製 但全部都係有糖既飲品同埋有啲好奇怪味道既爆珠係底 我飲左三隻味都無個正常 最正常得紅可樂😂😂再者甜品既刨冰係得冰同埋無糖味既椰漿 開頭意為未放配料出黎細問下原來得椰漿同埋冰仲話佢地唔係著重甜品 最後食左$152 60分鐘既放題 總結:牛:係比平時既放題好少少 🤏配料:整齊 所謂廣告話食回本既海鮮都係急凍貨多 不過$152係容易回本😂除時食腸都回到本醬料:整齊 飲品:自家製但無無糖飲品甜品:可以話係無 廣告話既牛仔型清湯 甜品區既刨冰配料都無值唔值自己判斷覺得無相無真相 ?😂其實唔滿意既餐廳我真係無心情影相
睇到食評好多好評 就黎試下

值唔值自己判斷

覺得無相無真相 ?😂其實唔滿意既餐廳我真係無心情影相

2023-08-23
2023-08-21 75 浏览
一向都好鐘意食日式涮涮鍋,如果啲牛靚就真係好好加分,今次去到西灣河哩間梅吉涮涮鍋,完全滿足到我嘅要求😜餐廳位置喺西灣河海傍,揸車去拍拖食嘢一流,出面有個無敵海景,食完去散下步都幾舒服!哩度個menu好簡單,就係幾款唔同價位嘅涮涮鍋放題,今次我哋就試左Set A 日本黑毛和牛+日本米豚肉 $298 一位湯底選擇幾多,今次叫左招牌梅吉鍋同麻辣鍋,兩款都係微辣,唔太咸,合格👌自助區有好多配料,丸類同菜就梗架啦,最特別係佢有海鮮!墨魚,青口,蝦等都係任食!正呀👍🏻👍🏻去到重點肉,和牛好高質,師傅切到好薄,基本上淥三秒就食得,肉質嫩滑又不失肉味,無限追加之選👍🏻 另外個日本豚肉好有驚喜,估唔到咁滑咁好食👍🏻👍🏻👍🏻係今晚mvp😍野飲都係無限供應,佢好多自家制冷泡茶特飲,有排試呀🤣

野飲都係無限供應,佢好多自家制冷泡茶特飲,有排試呀🤣
📌 梅吉涮涮鍋 - 西灣河太康街45號鯉景灣B座地下02B-07GB號舖🗓(21/8) 星期一 ⏰ 晚上7:45左右 💈特式:我本身好少去西灣河區,但咁啱今日朋友約左我去呢頭食飯,時間仲要鬼咁晏,所以超肚餓,揀任食應該係最明智嘅選擇,見佢呢度有間剛開張無耐嘅任食和牛涮涮鍋就即刻衝去試下。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:佢地嘅全日放題套餐分左4個等級,每款都係食120分鐘,而每個級別價錢都會係相差$100蚊,由最平食普通日本黑毛和牛到最貴可以任食日本A5黑毛和牛,而家等我同大家講下🇯🇵🐮味道先。🇯🇵🐮日本A3黑毛和牛 $3️⃣9️⃣8️⃣ - 如果有得揀,我平時都會偏向選擇A3/A4級數和牛多過A5,尤其是火鍋,因為A5有時油份太重,會食到好膩,相反A3/A4就會比較適合火鍋,而且價錢仲會平d。🥘湯底 - 湯底種類就有5款選擇,仲係一人一鍋,我地就揀左芝士湯鮮茄鍋同麻辣仙鍋,因為今日時間太晏,所以有冰牛牛嘅招牌梅吉鍋已經買晒,唯有下次有機會再試。🐮A3黑毛和牛 - 餐廳係選用北海道十勝產和牛,十勝和牛嘅出名程度都應該唔洗我多講,上枱見到每片和牛都切得幾大片,脂肪紋理亦幾漂亮,厚薄都算適
🗓(21/8) 星期一 ⏰ 晚上7:45左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

芝士湯鮮茄鍋/麻辣仙鍋

🐮A3黑毛和牛 - 餐廳係選用北海道十勝產和牛,十勝和牛嘅出名程度都應該唔洗我多講,上枱見到每片和牛都切得幾大片,脂肪紋理亦幾漂亮,厚薄都算適中,因為有時太厚可能仲會影響口感,食落脂肪感唔太重,唔會覺得太油膩,反而肉味就食得出幾濃郁。
日本A3黑毛和牛

🐷日本米豚肉 - 豬肉係用同樣來自北海道嘅千歲縣米豚肉,呢款豬肉出名質地柔軟,脂肪分佈均勻,形成類似和牛嘅大理石紋,所以都會被稱為和豬,呢款豚肉絕對比出面坊間食到嘅任食豚肉好得多。
日本米豚肉

火鍋配料 - 其他火鍋配料就放晒係自助區,當中都有大約40款不同配料,包括左7~8款海鮮,十多款丸類/手打滑,仲有唔少蔬菜/瓜菇類,主食等等,當中最推介就係帆立貝/青口/蝦呢類回本海鮮,另外佢地個芋頭豬肉丸/麻吉燒都唔錯。

🍧甜品 - 有刨冰機可以自制刨冰,仲有6~7款toping可以揀。
刨冰

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 無論揀任何一款套餐都會送埋飲品放題,都係一般自助形式去雪櫃度攞,餐廳有3~4款自家製支裝飲品,另外都仲有罐裝汽水選擇。

🍽環境:餐廳裝修比一般日式火鍋店更靚更高級,座位都幾鬆動舒適,醬料區同自助區keep得好乾淨衛生,餐廳整體光猛企理,抽風亦做得算唔錯,唔會有好大油煙味。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:餐廳職員服務唔錯,見我地食到差唔多,亦會主動問需唔需要order牛或豚肉,上菜/收碟速度都好迅速。

💰💸價錢:$3️⃣9️⃣8️⃣就可以任食日本A3北海道十勝黑毛和牛🐮同北海道千歲縣米豚肉🐷,仲有幾款回本海鮮🦐,呢個價錢都算🆗。

🐲💬總結:我覺得呢間新開嘅日式火鍋係主打日本北海道產肉類,而且係以質素為主,價錢又唔算好貴,除左地點唔係好就腳之外,其他方面都合格。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2023-08-21
芝士湯鮮茄鍋/麻辣仙鍋
刨冰
2023-08-21 45 浏览
湯底:芝士湯鮮茄鍋肉: 日本A3黑毛和牛 + 日本米豚肉 398自助區任飲任食最特別係佢哋有個刨冰機 💗醬料方面,佢哋都有提供普通嘅醬油同埋麻辣醬油自助區嘅材料好快一掃而空所以早少少黎啦Refill 都要等下架唔好太心急啲肉呢好夠食嘅食完又可以出去行吓沿路都會望到過海再唔係去太安樓食個宵夜 😂 好豐富幾岩住西灣河嘅人,好方便落過街就有得打邊爐。梅吉涮涮鍋 📍西灣河太康街 45 號鯉景灣 B 座地下 02B-07GB 號舖

湯底:芝士湯鮮茄鍋
肉: 日本A3黑毛和牛 + 日本米豚肉 398

自助區任飲任食
最特別係佢哋有個刨冰機 💗

醬料方面,佢哋都有提供普通嘅醬油同埋麻辣醬油

自助區嘅材料好快一掃而空

食完又可以出去行吓
沿路都會望到過海
再唔係去太安樓食個宵夜 😂 好豐富

幾岩住西灣河嘅人,
好方便落過街就有得打邊爐。

梅吉涮涮鍋

2023-08-21 61 浏览
冷氣下shabu😌 西灣河SOHO附近有一家放題火鍋「梅吉涮涮鍋」 主打肉是北海道A3、A5黑毛和牛及日本米豚肉 有4款全日放題套餐 限時120分鐘一人一鍋 衛生又方便環境整體舒服又空間感木色裝潢配日本和風畫作 顯得有格調牆上日本鶴畫得很有質感❤️⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___⋆Set A - 黑毛和牛 + 日本豚肉放題 ❣️* 每枱額外附送日本 A5 黑毛和牛一碟夜晚120分鐘 任食 餐廳是人手落單跟店員下單追加肉自助吧有大約40款配料任食~丸、菜、3-4款海鮮如蝦、青口 、扇貝 等全晚可不斷海鮮🦞 回本了😋除了任食自助吧外 亦有自家製飲品最特別有有濃豆乳 跟 涼茶另外有芒果爆珠款 洛神花爆珠款等等 甜品有夏天必備 日式刨冰🍧食物:🐮北海道A5黑毛和牛油花平均紋理清晰 肉質嫩腍🐮 A3黑毛和牛和牛油花細緻 滿滿油脂香 入口即化不斷encore了🐷日本米豚肉肉味濃郁 非常薄片 肉質鮮嫩
冷氣下shabu😌

Set A - 黑毛和牛 + 日本豚肉放題 ❣️
* 每枱額外附送日本 A5 黑毛和牛一碟
夜晚120分鐘 任食 餐廳是人手落單
跟店員下單追加肉
自助吧有大約40款配料任食~
丸、菜、3-4款海鮮
如蝦、青口 、扇貝 等
全晚可不斷海鮮🦞 回本了😋

和牛油花細緻 滿滿油脂香 入口即化
不斷encore了

🐷日本米豚肉
肉味濃郁 非常薄片 肉質鮮嫩

【$298晚市邊爐放題🍲最愛玩DIY刨冰🍧 】推薦指數: 🌕🌕🌕🌖🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #西灣河 - 梅吉涮涮鍋 西灣河海傍新開咗好多餐廳,其中有呢間裝修偏古風嘅 日式和牛火鍋放題🔥環境好闊落,坐得舒服😌 最鍾意佢啲 「養生飲料」同「DIY自助刨冰機」今次試咗 全日放題套餐,但餐廳另外有午市定量/放題套餐,最平$99起 💸-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 全日放題A套餐 120min/$298包括有 日本黑毛和牛 + 日本米豚肉 任嗌唔嬲出面有自助吧,可以夾各式海鮮/丸類/蔬菜/麵食🥬🍜亦有調味料:醬油、醋、蒜蓉、蔥、辣椒最欣賞係佢個飲品區,全部飲品都好養生&低糖🫶🏻 個人最鍾意飲品夠特別,又可以降火:可以試下「檸檬水 陪薏米紫芋珍珠」/「鮮龍眼肉 配爆珠冰茶」零添加糖,健康之選!🫶🏻 海鮮選擇都多同OK新鮮🦐 有蝦/連殼帶子/青口/螺肉/魷魚仔/八爪魚仔🥲 雖然湯底有5款揀,我同朋友嗌咗 「日本海草美顏鍋」同 「芝士湯鮮茄鍋」… 但兩款都好淡味… 全靠醬油提鮮◐ DIY水果刨冰🍧超好玩!第一次見有自
【$298晚市邊爐放題🍲最愛玩DIY刨冰🍧 】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌖🌑
📍HK #西灣河 - 梅吉涮涮鍋

-·-·-
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 全日放題A套餐 120min/$298
包括有 日本黑毛和牛 + 日本米豚肉 任嗌唔嬲
出面有自助吧,可以夾各式海鮮/丸類/蔬菜/麵食🥬🍜
亦有調味料:醬油、醋、蒜蓉、蔥、辣椒
最欣賞係佢個飲品區,全部飲品都好養生&低糖

◐ DIY水果刨冰🍧
超好玩!第一次見有自助刨冰整!
仲可以淋椰汁🥥同各式罐頭水果~~( ´▽` )ノ
衛生又開心嘅體驗

🥢 @magishabushabu.hk
🚶 西灣河站A出口,步行約7分鐘
📍 西灣河太康街45號鯉景灣B座地下02B-07GB號舖

🏷️
地區:#laymao_西灣河
分類:#laymao_日式 #laymao_火鍋
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
  • 海鮮
梅吉涮涮鍋🌸@magishabushabu.hk有時打邊爐癮起,就真係夏天都阻唔到大家!但係屋企有時冷氣唔夠勁,流住汗咁打真係唔太enjoy,所以都係出街打就方便得多😎嚟SOHO EAST happy hour就飲得多,但望住個大海景打邊爐就係第一次🌊幾款唔同價位嘅套餐都包咗自助區嘅任飲任食,分別都係肉類嘅質素📊 想食牛又想食豬,就揀咗中間價位嘅Set B🅱️120分鐘全日放題套餐 日本A3黑毛和牛+日本米豚肉⏰餐廳主打十勝牛,牛味香濃🥩 平時打邊爐都淨係狂食牛,其他肉類例如豬雞都少啲食🙊 但見呢到嘅用豚肉都係北海道貨,就有啲心郁郁🛩 google完先知「千歲產米豚」係款好稀有嘅北海道豬,每個月嘅產量只有幾百隻🐖 食大米長大,所以稱之為米豚🍚五款湯底,一人一鍋唔洗爭🍲 取自餐廳名嘅「梅吉鍋」一定係最signature啦🏅 味道有少少似喇沙咁,少少辣,都幾惹味,怕辣嘅朋友都可以試下👍🏽 「芝士湯鮮茄鍋」好多料,有好多番茄粒粒同海量嘅芝士粒,茄鮮味酸爽開胃🍅除咗常見嘅丸類、蔬菜同粉麵,最驚喜嘅係連海鮮都係任食,有元貝、青口、海螺🐚、花甲、海蝦🦐,大大隻又厚肉,鮮甜完全零雪味!任飲嘅飲品除咗罐
梅吉涮涮鍋🌸
@magishabushabu.hk

120分鐘全日放題套餐 日本A3黑毛和牛+日本米豚肉

120分鐘全日放題套餐 日本A3黑毛和牛+日本米豚肉⏰

芝士湯鮮茄鍋

任飲嘅飲品除咗罐裝汽水外,有自家茶飲,例如鮮龍眼肉爆珠冰茶同埋百香果黃皮冰茶🫖 配搭少見,仲要係膠樽鋁蓋,一定唔會重用🤣

熱辣辣最尾梗係要以涼浸浸嘅甜品作結啦!有部製冰機可以自己DIY沙冰,㩒個開關掣,等幾十秒就有整到沙冰❄️ 可以自己配搭,加入椰奶、菠蘿、椰果等等嘅配料🥥

宮廷風嘅壁畫牆紙,典雅又有特色🎎 餐廳有提供即棄嘅圍裙,唔洗加錢可以按需要自己拎🧥 另外仲提供按壓消毒濕紙巾,只需單手輕輕一按,就會好似水柱咁升起,就即刻用得,非常方便✔️

120分鐘全日放題套餐 日本A3黑毛和牛+日本米豚肉
芝士湯鮮茄鍋
① 𝐒𝐞𝐭 𝐁. 日本𝐀𝟑黑毛和牛+日本米豚肉 ($398加一)🐂 ੈ✩‧₊˚// 依間店主打日式火鍋🍲 依個價錢淨係食到2款肉係有啲少,但係黑毛和牛嘅油花幾均勻同埋靚靚仔仔咁🫡 牛味都唔錯🐮不過因為都超薄切 所以食肉獸要叫多幾份先夠食~//🐖 ੈ✩‧₊˚// 米豚肉味道比想像中好,食得出味道幾香,甚至有幾刻覺得好食過牛肉🙊//🥢 ੈ✩‧₊˚// 自助區有5-6款丸、3-4款菜、4款麵供應😗數量真係唔多,質素亦都係下品…好似芝心丸係最唔好食個款😢娃娃菜好似無洗乾淨咁好多黑色污糟跡🤔想食個麵醫肚揀咗公仔麵(都可以唔好食lol😂🙏🏻)麵質本身超乾無咩水份,要滾勁耐,而且一滾就會發到3倍大但係無咩…似軍糧麵🪖).🍲 ੈ✩‧₊˚// 湯底有5款可以揀,分別揀咗酸辣同埋芝士湯鮮茄鍋,鮮茄湯0味道😀 芝士都見唔到…//.

🐂 ੈ✩‧₊˚

🐖 ੈ✩‧₊˚

🥢 ੈ✩‧₊˚

🍲 ੈ✩‧₊˚
作為為食嘅牛魔王😆又發掘到一間新開嘅任食和牛涮涮鍋店😌位於西灣河鯉景灣嘅梅吉涮涮鍋乾淨企理、卡枱坐得舒服😜餐廳出邊仲可以望到海傍景色,呢個邊爐打得都幾Chill😇揀咗個最平嘅套餐,已經可以任食到日本黑毛和牛 同 日本米豚肉🥰叫咗咁n碟黑毛和牛水準都係咁高🤩霜降油花好平均超靚仔😛肉質軟嫩,味道溫和唔覺唔覺食咗好多碟🤤日本米豚肉,肉質爽彈,完全無豬羶味👍湯底叫咗梅吉鍋,微微地辣,有啲沙嗲嘅感覺,淥牛肉啱晒啦😚另外一個鍋叫咗芝士湯鮮茄鍋,有酸酸甜甜嘅蕃茄味道,夠清新💓出邊仲有超過40款火鍋配料可以夾🤓最特別嘅係有大大隻青口、響螺、蜆、魷魚鬚、魷魚仔等等相對地係任食日式火鍋少見嘅海鮮😉仲有好多丸類,芝士類型嘅都有好幾款!蔬菜方面有生菜、油麥菜、娃娃菜、菠菜、南瓜、冬瓜等等🥗飲品方面除咗有罐裝汽水之外,仲有幾款呢度自家製嘅冰茶!最推介係百香果黄皮冰茶,味道唔算太甜,真係有淡淡黃皮嘅清香,飲落好舒服好解膩❣️最後食埋甜品刨冰,有得DIY咁玩感覺好過癮😆梅吉涮涮鍋 (西灣河)西灣河太康街45號鯉景灣B座地下02B-07GB號舖
作為為食嘅牛魔王😆又發掘到一間新開嘅任食和牛涮涮鍋店😌

位於西灣河鯉景灣嘅梅吉涮涮鍋乾淨企理、卡枱坐得舒服😜

餐廳出邊仲可以望到海傍景色,呢個邊爐打得都幾Chill😇

叫咗咁n碟黑毛和牛水準都係咁高🤩
霜降油花好平均超靚仔😛

肉質軟嫩,味道溫和唔覺唔覺食咗好多碟🤤

日本米豚肉,肉質爽彈,完全無豬羶味👍

湯底叫咗梅吉鍋,微微地辣,有啲沙嗲嘅感覺,淥牛肉啱晒啦😚

另外一個鍋叫咗芝士湯鮮茄鍋,有酸酸甜甜嘅蕃茄味道,夠清新💓

出邊仲有超過40款火鍋配料可以夾🤓

仲有好多丸類,芝士類型嘅都有好幾款!

蔬菜方面有生菜、油麥菜、娃娃菜、菠菜、南瓜、冬瓜等等🥗

飲品方面除咗有罐裝汽水之外,仲有幾款呢度自家製嘅冰茶!

最後食埋甜品刨冰,有得DIY咁玩感覺好過癮😆

梅吉涮涮鍋 (西灣河)
西灣河太康街45號鯉景灣B座地下02B-07GB號舖
  • 黑毛和牛
  • 日本米豚肉
  • 青口
  • 響螺
  • 魷魚鬚
  • 百香果黄皮冰茶
2023-08-12 69 浏览
.西灣河鯉景灣一向比我感覺都幾浪漫 🌟 海傍散步很舒服以為得西餐?今次竟然比我見到間別緻的新開日式火鍋放題,當然馬上要試試 😉晚市有4️⃣個set可供選擇 豐儉由人我揀咗Set B - 日本A3黑毛和牛 + 日本米豚肉放題湯底揀咗招牌梅吉鍋同埋美顏鍋.由於係任食,師傅一次過切咗七八盤肉俾我哋 🥩🥩🥩上枱嘅時候都幾震撼😂😂😂.和牛切得好薄,輕輕一Luk 就熟入口都幾淋同香滑 🤤豚肉就覺得同平時食開嘅有少少唔同據知係由北海道直送!咬下去有點鬆軟,吞下去有輕微清甜感無限♾️️追加.除咗 🐂 🐖 , 仲有勁多配料任食最驚喜嘅係有多款海鮮 🦐🦑扇貝,海蝦,海螺,青口任君選擇扇貝好大粒,啖啖肉另外必推牛肉丸和牛肉芋頭丸牛丸爆汁好Juicy芋頭丸超有驚喜呀,食左勁多粒😂😂😂.當然唔少得自家製飲品🥤款款都OK,唔太甜🤍🤍🤍.總括來說環境舒適,嘢食好味,CP值高值得一試👍🏿👍🏿.Set B - 日本黑毛和牛 + 日本豚肉放題 -$398/ head (1️⃣2️⃣0️⃣分鐘任食).
[梅吉涮涮鍋]
西灣河鯉景灣一向比我感覺都幾浪漫 🌟
海傍散步很舒服

晚市有4️⃣個set可供選擇
豐儉由人
我揀咗Set B - 日本A3黑毛和牛 + 日本米豚肉放題
湯底揀咗招牌梅吉鍋同埋美顏鍋
由於係任食,師傅一次過切咗七八盤肉俾我哋 🥩🥩🥩
上枱嘅時候都幾震撼😂😂😂
和牛切得好薄,輕輕一Luk 就熟
入口都幾淋同香滑 🤤
豚肉就覺得同平時食開嘅有少少唔同
據知係由北海道直送!
咬下去有點鬆軟,吞下去有輕微清甜感
無限♾️️追加
除咗 🐂 🐖 , 仲有勁多配料任食
最驚喜嘅係有多款海鮮 🦐🦑
扇貝,海蝦,海螺,青口任君選擇
扇貝好大粒,啖啖肉
另外必推牛肉丸和牛肉芋頭丸
牛丸爆汁好Juicy
芋頭丸超有驚喜呀,食左勁多粒😂😂😂
當然唔少得自家製飲品🥤
款款都OK,唔太甜🤍🤍🤍
總括來說
環境舒適,嘢食好味,CP值高
值得一試👍🏿👍🏿
2023-08-07
2023-08-10 45 浏览
梅吉涮涮鍋-日本 A3黑毛和牛放題今日介紹一間位於西灣河蘇豪東嘅火鍋專門店,主打日式火鍋,形式係放題,有唔同級別嘅火鍋套餐。Set B - 日本 A3黑毛和牛放題 $398首先就係火鍋湯底,餐廳有五款湯底選擇,有招牌嘅梅吉鍋,係用鰹魚、豬骨熬製而成,仲有美顏、酸辣、麻辣同芝士鮮茄湯。然後當然就係日本A3黑毛和牛,帶你食嘅紋理,油脂豐盈,牛味濃郁,入口即溶,另外日本豚肉都有水準。除咗肉類之外,仲有多達40款唔同嘅火鍋配料,例如有海鮮同埋本地嘅蔬菜、菇類等等。
梅吉涮涮鍋-日本 A3黑毛和牛放題

Set B - 日本 A3黑毛和牛放題 $398