2022-02-16
依家冇咗晚市,难得又约到呢位朋友仔食个lunch,我哋就入咗呢间cafe chill 下啦😗😗我哋叫咗两个意粉🍝+两杯嘢饮🧃去度过开心嘅lunch😋😋😋- 带子黑松露菠菜牛肝菌意粉🍝 $78带子厚身,两边表面煎香,易咬唔韧。份量唔多,得两粒,卖相差啲啲,想佢俾多1-2粒😆😆😆个意粉唔系一咬就断,有弹牙口感。意粉有用cream煮,佢嘅黑松露酱系就咁加系面嘅,食𠮶阵要自己捞捞佢,味道唔浓。但正正系个cream,令到成碟嘢嘅味道丰富咗,唔漏。而佢地份量岩岩好,够饱!- 黄金香辣蚬肉意粉🍝 $78卖相靓过上面碟意粉啦📸📸📸佢啲蚬肉唔韧,虽然碟嘢系辣,但都食到佢嘅鲜甜味!加上啲蚬肉唔系一上碟就甩晒,证明系新鲜嘅!👍🏻👍🏻👍🏻意粉都系有咬口弹牙,唔系一夹就断。面而佢嘅味道同个名一样,香~辣~ 食得辣嘅朋友仔会觉得唔辣。份量都系岩岩好嘅。推🙌🏻- 女神(热)🍵 $40朋友仔话要叫呢杯女神试下,佢话酸酸地,又有少少🤏🏻玫瑰味🌹,几开胃。见佢真身,打卡一流📸📸📸- 玫瑰鲜奶咖啡 (热)☕️ $44因为我一直揾紧边度有啲好饮嘅Rose Latte,所以就叫咗呢杯试试佢😏😏😏第一啖已经有玫瑰味🌹,饮到最尾都仲
我哋叫咗两个意粉🍝+两杯嘢饮🧃去度过开心嘅lunch😋😋😋
- 带子黑松露菠菜牛肝菌意粉🍝 $78
- 黄金香辣蚬肉意粉🍝 $78
推🙌🏻
- 女神(热)🍵 $40
- 玫瑰鲜奶咖啡 (热)☕️ $44
第一啖已经有玫瑰味🌹,饮到最尾都仲有玫瑰味🌹。佢嘅玫瑰味🌹唔会话好抢晒成杯嘢,你都仲系会饮到咖啡嘅苦味,成件事唔漏,几夹!😋😋😋虽然佢唔系我试过最好饮嘅𠮶杯,但都系top 3(暂时)。
推🙌🏻