2013-08-14 83 浏览
大坑都有好多出名既食店,今次比一间小红砖屋吸引左,一个礼拜前已然book定,reserve左一个tea set。环境及摆设呢间cafe以幼稚园为主题,整体上个feel都几童话得意。店里放左几本立体童话书,真系整到好靓,来到既客人应该都几有公徳,所以书唔算残旧。另外,铺头播啲歌实在一流!有yoga同方大同,个环境完全令我觉得非常写意!食物三个人叫左一个tea set加三杯iced chocolate。tea set最底层系三文治,中间系muffin同拿破仑,上层系tart同朱古力饀既东西。卖相唔系豪华,但有比心思整到得意啲,有小朋友食茶点既感觉。味道方面整体都好食,平时仲意食甜点多啲既我,竟然比较中意佢地既三文治,最中意系个旧应该系烟肉既三文治,甜点就最好拿破仑,tart比想像中失色,唔太中意个cream。果个iced choco一定要叫啊!落到劲足料,主要以朱古力涩味为主,所以饮哂成杯我都唔觉腻!服务个度既服务绝对一流!个waitress会主动帮我地影相,全程劲nice劲好笑容!另外见到有人倒泻野,个啲仲要系木枱好难清洁,佢都完全无不悦,态度值得嘉许!!呢间cafe绝对值得再来一次 !

环境及摆设

食物

呢间cafe绝对值得再来一次 !
  • tea set
  • iced chocolate