2022-04-10
疫情呢几个月好少出街,咁莫讲话去打边炉, 衬黎到四月疫情有所下滑,又有消费券,我都急不及待叫埋朋友去我哋最爱嘅牛大人食台湾火锅。沙田分店我哋第一次嚟,食完可以去shopping,其实都好方便。呢间分店嘅质素同其他分店都一样,一样都系咁正,我哋叫咗90分钟极上和牛吃到饱,除左menu上面有好多肉类、饺类、小食类、鸭血、唔同嘅浆/滑选择,任食区仲有好多蔬菜、丸类、豆腐任食,二百蚊就有咁多野食,而且质素极好,所以我哋一直都选择黎牛大人。汤底我哋都系叫最爱的牛骨汤,牛骨味香浓,有极轻微辣,同牛和鸭血都好夹架!有几样嘢食我哋每一次都系必点嘅,而且仲要系食好多,分别系澳洲M4和牛、鸭血、期间限定嘅章鱼浆,仲有盐酥鸡,呢几样真系无得顶呀!牛大人将啲M4和牛厚薄适中,易熟得黎又口感极好,牛肉本身好林,加上唔太厚身呢个厚度有咬口之余又有少少入口即溶feel, 加上牛味够浓,真系好好食,每次都起码叫十几碟!鸭血又系非常出色,味道好,一啲都唔腥,而且仲系水汪汪,好juicy, 一路食一路啲冲会流出黎。章鱼浆又系极品,弹牙不特止,仲有好多大大粒的章鱼。盐酥鸡唔会太大旧,等人唔会食完好饱食唔落其他人野,热辣辣上
章鱼浆又系极品,弹牙不特止,仲有好多大大粒的章鱼。
盐酥鸡唔会太大旧,等人唔会食完好饱食唔落其他人野,热辣辣上碟,味道又好,好有咸酥香。