2022-11-15 73 浏览
系一间好有格调嘅西日餐厅,行日式fusion嘅路线。有惊喜啊~如果平时有节日庆祝食西餐食到闷~Honjo 的确系一个好选择喔🫶🏻有时候叫A La Carte menu 未必可以试哂咁多嘢今次食左个 Tasting meun 680/p.p 可以试多啲唔同款式之余 真系饱到上心口🫢。前菜 - 海盐枝豆 枝豆系冇烹调技巧可言嘅食物🤣,但系佢嚟送sake真系一流,我本身就好钟意食,食到停唔到口Wayu Beef呢道前菜好开胃呀~和牛经过灸烧再配搭佢个酱汁加啲青椒脆粒米,好夹。层次感好丰富👍🏻Crispy Tofu salad一口嘅炸豆腐,底层有啲红葱青瓜丝等,又系一道开胃嘅小食😍Soft Shell crab & Corn呢个Corn我好钟意食 佢啲粟米系一粒粒沾上粉浆拎去炸 其实即系食紧天妇罗🫢,点佢个天妇罗汁真系可以一个人食晒。至于个crab系一个有份量嘅软壳蟹,厚身嘅蟹肉,食得出系新鲜即炸好Juicy😋.. Sushi 系一道简单嘅tuna 鱼蓉吅炸虾寿司卷 但味道几特别小小辣嘅味道。盐烤油甘鱼鲛呀~~好欣赏呢个鱼头😆,只系用盐烤,食得出鱼嘅鲜味,真系烤得啱啱好,无论肉质同鱼油都刚好~
系一间好有格调嘅西日餐厅,行日式fusion嘅路线。
有惊喜啊~如果平时有节日庆祝食西餐食到闷~
Honjo 的确系一个好选择喔🫶🏻

有时候叫A La Carte menu 未必可以试哂咁多嘢
之余 真系饱到上心口🫢。

Wayu Beef

Crispy Tofu salad

一口嘅炸豆腐,底层有啲红葱青瓜丝等,又系一道开胃嘅小食😍

Soft Shell crab & Corn

呢个Corn我好钟意食 佢啲粟米系一粒粒沾上粉浆拎去炸

Sushi

盐烤油甘鱼鲛

呀~~好欣赏呢个鱼头😆,只系用盐烤,食得出鱼嘅鲜味,
真系烤得啱啱好,无论肉质同鱼油都刚好~仲想讲佢嘅热度好够,切开个下系出烟,一路食住都仲系热。好食~

和牛釜饭

好有份量嘅一个饭!食落去口感有risotto嘅感觉,入面有和牛,黑松露,温泉蛋,同大量嘅葱。真系好香!不过如果个饭佢干身同有饭焦会加好啊😍。

Match Lava

系抹茶心太软,茶味好够,块饼压落去个口见住啲抹茶酱涌出嚟,有个云呢拿雪糕配搭嚟食😋