2010-01-18
上几个星期睇到几本杂志(饮食XX)和(U杂志)介绍个间餐厅话好多款牛扒可以拣, 有阿根廷, 苏格兰, 美国和澳洲等等.我和女朋友在17号晚上去到, 餐厅啲装修都几好, 心想应该啲牛扒质素应该唔错. 我们先ORDER佐两杯ICED LEMON TEA先慢慢拣野食. 啲价钱唔算好费, 可以接受. 但系我地7:15到餐厅啲生蚝已经买完, 苏格兰和阿根廷牛扒已经沽清. 想试吓啲生蚝都冇得食.我们终于拣佐美国RIDEYE和TENDERLOIN牛扒. 头盘拣WAGUE BEEF CARPACCIO, SIDE ORDER 佐GRILL KING PRAWN 和 CAESAR SALAD. 第一道菜先来生牛肉, 我觉得都系一般, 完全未牛肉味. 全部牛肉都黏在碟上, 一拿就变成一"PACK"野. 我估计应该做定放落雪柜.之后上MAIN COURSE, 啲牛扒卖相OK, 不过两块牛扒都唔够热, TENDERLOIN 啲肉味唔够, RIDEYE 啲味道好啲, 不过冇想像中禁好食. 最失望系佢啲GRILL KING PRAWN系梅GER, 之后同经理讲叫佢换返, 之后就非常好, 啲虾肉好
之后上MAIN COURSE, 啲牛扒卖相OK, 不过两块牛扒都唔够热, TENDERLOIN 啲肉味唔够, RIDEYE 啲味道好啲, 不过冇想像中禁好食. 最失望系佢啲GRILL KING PRAWN系梅GER, 之后同经理讲叫佢换返, 之后就非常好, 啲虾肉好甜.
总括来讲, 啲牛扒唔系好得, 生牛肉完全唔得. 不过可以比多之机会佢, 因为我们未试过生蚝同其他食品. 不过佢地啲服务几好, 食扒前佢会问你地用什么牛扒刀, 有法国同其他国家牛扒刀拣.