2022-01-30 288 浏览
Amino 地址: 柴湾嘉业街18号明报工业中心A座12楼10号舖作为好多人心目中嘅食物沙漠难得又出现一股清泉西餐厅 🍝 @amino.hkg 而且望落够开扬,仲有海景望住🥰,不错。每一日都有3款不同主菜选择, 头盘和汤都,就等我试下今日Lunch 🍝$148。头盘: Caesar Salad 🥗 & Minestrone Soup 🥣义大利杂菜汤相当足料,好多蔬菜粒粒,浓稠度适中,再配埋香脆带点焦香嘅法包,不错。主菜: Slow Roasted Australian Grass Fed Ribeye with Sauteed Potato 🥩肉眼牛扒唔太厚,但熟度恰到好处,啖啖肉之余,肉汁鲜嫩丰富,口感细腻有少少入口即溶化嘅感觉,不错。甜品: lemon tart 🍋 & Black Sesame Cheesecake 🍰柠檬Tart 口味偏甜少少,但食落好重柠檬味,好清新好开胃。黑芝麻蛋糕未放入口之前都已经可以闻到芝麻香味,少少地一口就已经食到好浓嘅黑芝麻味,而且唔太甜,几好。#nicefoodie柴湾
Amino
地址: 柴湾嘉业街18号明报工业中心A座12楼10号舖