2022-09-14
第一次食lunch Fine dining 梗系要记录下4-courses 有2款sourdoughs(日本小麦粉,杂谷)配2款自家制牛油 (烟熏牛油,焦糖化牛油)个焦糖牛油好特别好味Starter: Amuse Bouche 有4款前菜甜虾配芥末籽 哈密瓜分子料理配Parma ham 温室蕃茄配ricotta芝士配酸汁啫喱 鹅肝冻多士配无花果酱个人比较中意蕃茄配ricotta cheese 个酸汁啫喱令到成个感觉提升左Appetiser 矶煮鲍鱼配香煎带子鲍鱼煮得好入味 带子外脆内软再用鲍鱼嘅肝做个酱 令个味劲加浓鲜上到菜前仲俾你拣刀 几有趣Entree 美国黑豚猪侍应话呢只黑豚猪系食橡果大 所以冇乜脂肪 估唔到佢一啲都唔鞋 配埋个牛肝菌汁 正Desserts一个系3.7牛乳雪糕配焙茶慕丝 有绿茶厥饼同黑加仑子另一个系玉子烧蛋糕配十胜红豆 网纹蜜瓜 火龙果同无花果 仲有柚子啫喱3.7牛乳雪糕劲厚劲滑 好味 焙茶味浓 最中意柚子啫喱👍🏽👍🏽Fine dining 初体验系几开心 侍应会耐心介绍每一道菜 期待下一次再去fine dining
第一次食lunch Fine dining 梗系要记录下
4-courses