2022-12-20 4414 浏览
<<Ann Mamma 抵食泰菜🍽️>>同朋友放工入荃湾玩wine tasting workshop 之前,走咗去食个quick dinner 打底先。朋友话bookmark 咗Ann Mamma 好想试 于是就一早book定位。 .餐厅环境以小清新文青为主,估唔到服务员都系年轻人,非常有礼貌,系咁帮我哋收碟斟水好惊我哋唔够位🙊而重点的食物真系妈妈级份量超多!我哋一人拎走咗半碟野食🤣一餐变2餐.🟥 大虾炒金边粉 🦐 $118 🟧去泰国最喜爱食Pad Thai 但香港揾唔番独有的蛋香镬气,反而觉得香港甜甜酸酸的炒金边粉系香港泰式餐厅独有的。 金边粉炒得够干身qq, 唔会一饼野,虾仁够大粒爽口。.✨必食推介✨🟨 泰式无骨卤水猪手🐷 $118🟩带点惊喜😍猪肉炆得非常入味软嫩,一夹就散🤣即使有猪皮亦唔觉有油溢的燥味。若果有点腻,可以蘸上酸辣酱中和一下,更加开胃。.🟦 椰汁芒果糯米饭 $55🟪糯米饭用上斑兰口味,暖暖的, 配上椰汁及甜甜的半份芒果,超满足。.⬛ 椰子开心果沙冰🍧 $48 ⬜超爱呢杯饮品!椰子味会较重,先开心果后椰子,但最爱满满的开心果碎及椰丝!食渣都

<<Ann Mamma 抵食泰菜🍽️>>
🟥 大虾炒金边粉 🦐 $118 🟧
✨必食推介✨
🟨 泰式无骨卤水猪手🐷 $118🟩
🟦 椰汁芒果糯米饭 $55🟪
⬛ 椰子开心果沙冰🍧 $48 ⬜
超爱呢杯饮品!椰子味会较重,先开心果后椰子,但最爱满满的开心果碎及椰丝!食渣都食饱你🤣🤣放得耐都唔会水汪汪,真材实料💗
下次去开荃湾谂唔到食咩 佢都系好选择🤤
  • 椰子开心果沙冰