2021-12-16
自从开始左钓鱼呢个新兴趣之后我地经常都会系大尾笃食饭拍拖❤️今日庆祝我地anniversary 梗系拣一间特别既餐厅黎试下呢到唔算好难揾 门口亦都可以泊车 如果无位的话泊翻去大表位停车场都只系5分钟 好方便一黎到未order食物就会先有呢个前菜系蜜瓜火腿 生果好甜啊 虽然系免费 但都无省都食材 抵赞之后有面包篮 全部新鲜出炉我好欣赏后面个个类似葱油薄饼既脆脆 非常好味🤩今日既汤系黑松露蘑菇汤 my favourite 所以都叫咗来试试个汤系比较稀 但一样好香浓 又不会令到好人好饱肚 值得一试😆沙律系佢地既special mix 用醋黎做base 非常开胃之后我地叫左三个main dish share首先叫左慢煮鸡 厨师出黎介绍话系走地鸡一切落去啲肉汁爆哂出黎 非常好味 下一个dish系芝士海鲜长通粉上枱既时候嗅到一阵好香既松露味(唔食既朋友要注意下) 但我自己就好钟意啦😜份量都足够两个人食 芝士汁既调配都岩岩好 唔会之后食唔落其他野最后仲有一个牛扒配鹅肝 鹅肝烧到外脆内软 牛扒我地要求5成熟 厨师都控制得好好 成餐饭大概1000蚊 五星级大厨主理 真系值回票价❤️
我地经常都会系大尾笃食饭拍拖❤️
一黎到未order食物就会先有呢个前菜