餐厅: 一杯鐵板燒居酒屋
资讯:

2024-08-24 285 浏览
一杯铁板烧居酒屋 (观塘)观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)4楼L4-20&21号舖Apm日本野必选一杯,环境食物服务优质装修好有日本大板感觉,一入去长长嘅走廊,旁边有大阪嘅中町设计,两旁一幅镜墙,仲有木长凳,非常有心思嘅装修设计,一入到去仲有一张长长嘅bar,园景设计,环境非常之咁舒服海胆丼做紧海胆祭既期间限定菜式铺满丰富嘅海胆加上粒粒三文鱼籽,帆立贝带子丰富嘅吞拿鱼蓉垫底每一啖都好鲜味刺身三点北海道海胆 日本北寄贝 池鱼王包海藻海胆超级好食 鲜甜既海胆㖞 入口即溶 回味无穷海藻脆身,薄薄嘅池鱼片包住海藻入口卜卜脆串烧好多款都好好食,同好特别好少见到会有烧牛舌或烧番薯等等牛舌肉质淋,少少黑椒日本烧番薯,少甜味,内软,非常好食烧白鳝更加不可以错过,肉质厚爽,juicy 串烧任何一款都唔会令你失望关西烧超级惊喜!关西烧系可以用Juicy来形容包住一层层嘅椰菜椰菜软软 又香又满足清酒煮蛤蜊石头锅蚬肉非常多,大大粒饱满白身鱼石锅鲷鱼汤Keep住沸腾嘅状态上枱汤头清甜,清新好饮石锅鳗鱼饭份量非常之多嘅石锅饭,感觉可以够晒一台八位分饭粒饱满有光泽,少少湿度得黎又粒粒分明带值得一赞,非常推荐
一杯铁板烧居酒屋 (观塘)

Apm日本野必选一杯,环境食物服务优质
装修好有日本大板感觉,
一入去长长嘅走廊,
旁边有大阪嘅中町设计,
两旁一幅镜墙,仲有木长凳,
非常有心思嘅装修设计,
一入到去仲有一张长长嘅bar,
园景设计,环境非常之咁舒服

海胆丼
做紧海胆祭既期间限定菜式
铺满丰富嘅海胆加上粒粒三文鱼籽,帆立贝带子
丰富嘅吞拿鱼蓉垫底
每一啖都好鲜味

刺身三点
北海道海胆 日本北寄贝 池鱼王包海藻
海胆超级好食 鲜甜既海胆㖞 入口即溶 回味无穷
海藻脆身,薄薄嘅池鱼片包住海藻
入口卜卜脆

串烧好多款都好好食,同好特别
好少见到会有烧牛舌或烧番薯等等
牛舌肉质淋,少少黑椒
日本烧番薯,少甜味,内软,非常好食
烧白鳝更加不可以错过,肉质厚爽,juicy
串烧任何一款都唔会令你失望

关西烧
超级惊喜!关西烧系可以用Juicy来形容
包住一层层嘅椰菜
椰菜软软 又香又满足

清酒煮蛤蜊石头锅
蚬肉非常多,大大粒饱满

白身鱼石锅鲷鱼汤
Keep住沸腾嘅状态上枱
汤头清甜,清新好饮

石锅鳗鱼饭
份量非常之多嘅石锅饭,
感觉可以够晒一台八位分
饭粒饱满有光泽,少少湿度得黎又粒粒分明带

值得一赞,非常推荐,食物非常高质!
职员非常有礼,周不时过嚟加水