2019-06-03 1163 浏览
下昼3点bk枱,枱窗口位既条件系每人最低消费$900,都ok,因为窗口位望海景真系靓好多。book 6点横跨晒维港既日景同夜景,影相好靓👍🏻餐厅主要聘用嘅侍应都系以英语沟通为主,为咗方便,我都用返英文啦,但有一个香港嘅男侍应,唔知佢见到我系香港人,prefer我用广东话定乜,我问佢may I have a fork,佢好大声咁问我four,当下我真系呆左,成个态度都系好rude,叫佢帮手影张相都好晦气,作为一间做fine dining 既餐厅,服务系咪咁样呢?好啦,讲返食物。同朋友一人一杯mocktail ,颜色就几靓,但味道就偏甜,打卡几好。先黎一个极上寿司拼盘,$888/18件,好新鲜,每件都好味,呑拿鱼唔错。头盘叫左鹅肝,煎得好香,好好味,饭加左d脆粒粒,配合得好好。食依两样野时,天仲未黑。转个头天黑又系另一种感觉。再跟住黎一个龙虾pizza,个饼底做得好薄,好脆,但上面啲龙虾好怪,咬嘅时候所有料都扯晒出嚟,同埋个酱都怪怪地,同Pizza唔系几夹。海胆意粉几好食嘅,不过都几油腻,卖相一般,但海胆好香,意粉韧度唔错,可以留肚食呢个意粉。天黑既aqua都好靓,仲睇埋幻彩咏香江。最尾叫

好啦,讲返食物。

食依两样野时,天仲未黑。

转个头天黑又系另一种感觉。

天黑既aqua都好靓,仲睇埋幻彩咏香江。

最尾叫咗一个薄切菠萝配雪葩,菠萝切到咁薄,个质感好特别,雪葩个味道都特别既,系一个特别嘅甜品,可以试吓嘅。

依个价钱,我觉得合理,食物都几好食,但服务真系可以提升一下,成间餐厅都好似好乱咁,人系好多,但侍应成日都行左去,叫几次先望到咁。