2020-01-21
最近尖沙咀THE ONE开咗i.t, 入面除咗日本拉面过江龙AFURI之外,仲有一间几有文清feel嘅cafe! 原来来自澳洲的品牌,入面食物都已轻食为主,配以香浓嘅咖啡,都不失为一个brunch可选择的地方。有著类似澳洲那种休闲的味道。今次特别拣咗Avocado Toast ($56) & Poached Eggs and Smoked Salmon Toast ($62) 前者尤其出色。blend 烂了的牛油果酱和牛油果粒都令多士充满不同的口感,另外加上少少辣椒粉,令到整件多士充满着惹味的口感。不过只有一块有少少觉得唔够喉。加埋杯咖啡就一流啦!烟三文鱼水波蛋多士就比较失色,水波蛋有全熟的感觉,如果系流心嘅话就更加好。另外要赞嘅系,加入左好多火箭菜,清新又健康。但系我都系比较推介牛油果多士!加多杯咖啡,香浓牛奶咖啡原来加咗4 shot expresso! 难怪饮落去𠮶种苦涩味咁突出!间Cafe位于i.t入面,如果买嘢买到攰可以叹番杯咖啡休息下!