2021-01-19
第一次去烘焙舖玩 就拣咗个简单啲嘅黎整(≧▽≦)薄脆焦糖炖蛋 $260 6个去到间舖头嘅时候真系觉得好靓呀 劲少女心💕💕💕我谂应该冇女仔唔钟意咁粉红色嘅地方😍整完一定疯狂影相haha入到去就会有同事好细心咁咁同你讲边一个区域可以攞啲咩材料 同埋啲器材点样用 如果有唔明可以再问佢哋 真系好似当你BB咁㗎最好嘅就系可以唔使自己洗碗 用完所有嘢都系放喺一个清洗嘅区域就会有专人洗 (´Д` )好方便! ! !自己亲手整完之后仲有得可以拣丝带嘅颜色同埋一个透明盒等你带返屋企同朋友食 ^ ^当然而家疫情期间大家都要戴口罩入面嘅空间都好舒服同埋好干净 ~~~如果钟意影相嘅你仲会有自拍棒俾你用添😍-薄脆焦糖炖蛋 名副其实同个名一样 表面上有一层薄薄既焦糖 由自己亲自放上去嘅白砂糖 再用火枪制作完成 唔单止唔会太甜(´Д` ) 反而衬托左滑脱脱嘅炖蛋焦糖炖蛋大家都会觉得好简单好容易 其实要整得好味一啲都唔简单㗎(^o^) 完全金黄色嘅炖蛋 需要经过好多唔同嘅步骤去完成 放入口会有一种即溶嘅感觉(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)入面仲会传出一阵阵 淡淡的 云呢拿香味 当然仲有最重要既蛋香味❤️ 食左一啖之后 你就会忍唔住一
好方便! ! !
当然而家疫情期间大家都要戴口罩
入面嘅空间都好舒服同埋好干净 ~~~
如果钟意影相嘅你仲会有自拍棒俾你用添😍
食左一啖之后 你就会忍唔住一直食 (≧▽≦)去到最尾一啖 就会见到少少焦糖汁融化左系底 有少少有焦香嘅味道~~少少既苦(又会有脆卜卜既感觉) 整体黎讲都好值得再黎试🥰🥰🥰