2020-10-12 647 浏览
食完tea, 个friend话要上两条街买d嘢,行到上去, 佢入咗呢间面包铺,我地啱啱先食饱,咁快又食?! 原来佢会买一堆包, 放冰格, 食𠮶阵放落airfryer叮返热嚟食, 所以佢会买好多。 佢话呢间铺嘅banana bread好好食, 见佢买咁多,好似撞邪咁, 咁我又俾佢邪到, 试吓啦。但系食到咁饱, 真系冇可能即刻食, 买返屋企第二日食就得~我拎返出嚟用air fryer叮咗3 分钟, 又真系好好食㖞。 我就咁开个纸袋已经闻到d香蕉味飘出嚟, 叮完拎出嚟, 仲香 . 食落去又真系停唔到口, 有d合桃粒响个蛋糕度, 但系一d都唔硬, 好融入到成件banana bread度。 个banana bread 质地仲系好湿润, 香蕉味超浓, 又真系几好食, 唔怪得之我个friend撞邪咁, 系咁买啦.

Banana Bread
2020-10-11