2024-10-27 1650 浏览
话说放咗工之后 就去咗东涌行街街呢今晚同母亲大人 去咗东荟城食韩国嘢有两个主食一份小食甜品 仲包嘢饮添店员嘅服务态度好 食物质素性价比高-Tasty Treat Combo ($560)尝吃套餐 ($560)-Omurice with Beef Brisket in Meat Sauce肉酱牛胸肉蛋包饭店员会𠝹开面层块蛋 满满嘅流心即时流出 好治疗啊块蛋覆盖住 牛胸肉粒配酱汁拌饭 食落真系好惹味呢旁边有几块牛肉 配埋肉酱火箭菜同芝士碎粒一齐食成件事食落好有层次感 如果份量相对多啲就更好啦-Pasta with Caviar & Prawns in Squid Ink墨汁大虾鱼籽意粉卖相好吸引 令成件事好开胃意粉都均匀吸满晒酱汁 赞啊大虾食落好弹牙 味道则较清配埋鱼籽作点缀 食落好鲜味-Fried Chicken Combo炸鸡拼盘拼盘可以自由拣三种味道嘅炸鸡 分别拣咗原味 蜜糖同芝士呢炸鸡外脆内嫩 配埋唔同嘅酱汁 令炸鸡拼盘升华到另一个境界上面仲放咗好多烟烟韧韧嘅年糕作点缀 成件事真系好邪恶哇重点系分量比预期中嘅多 呢个拼盘真系啱晒身为吃货嘅我唷-Oreo Mousse Cake甘笋O
话说放咗工之后 就去咗东涌行街街呢
今晚同母亲大人 去咗东荟城食韩国嘢
有两个主食一份小食甜品 仲包嘢饮添
店员嘅服务态度好 食物质素性价比高
Tasty Treat Combo ($560)
尝吃套餐 ($560)
肉酱牛胸肉蛋包饭
甜品达人最爱嘅蛋糕 系一个甘笋盆栽
面上放咗一粒迷你小甘笋 成件事好可爱
泥土系朱古力碎 个蛋糕有浓浓嘅甘笋味
仲有个泥铲俾你挖添 成个感觉好特别啊
Jeju Green Tea Milk (Iced)
济州绿茶鲜奶 (Iced)
饮落有浓郁嘅茶香味 好清新 而奶泡亦好绵密
Brunost Latte (Iced)
焦糖芝士山咖啡(冻)
味道浓郁 配埋面上嘅芝士碎 饮落好有层次感
2024-10-17