2020-10-12 108 浏览
.用上自家制酱汁嘅美国南部BBQ grill🔥今日介绍La Viña隔离嘅BBQ店 — Smoke & Barrels因为系share同一舖位,同样有十个位比人堂食overall黎讲性价比几高,而且食物都高质🤤以下分享我哋试左嘅几款招牌菜!.✨ Spare Ribs Espresso BBQ呢份ribs真系唔错!酱汁好惹味,不过比较辣 ><(食开三哥小辣嘅👦🏻小编都觉得有啲辣)肉质烤得好淋,够晒入味而且份量比起其他舖头都算几大份,真系几抵食🤤.✨ Detroit-style 7” Pizza呢度嘅pizza有6款,最后拣左Corvette用左美国南部嘅做法,而且旁边系有芝脆边配料有mascarpone, cajun prawns同asparagus呢个配搭都几新奇,而且当然系好好食!连平时唔食芦笋嘅👦🏻小编都赞不绝口而且嘅饼底都烤得好松软芝脆边嘅芝士味都几浓,仲要焗到脆卜卜.✨ Passionfruit Velvet Soda本身系支装,嗌左之后店员会即时开瓶倒落有冰嘅杯唔会有药水味,而且几好饮呢个组合几清新,啱晒夹埋浓味嘅食物而且要赞一赞铺头提供环保饮管🌱.✨ Smo
用上自家制酱汁嘅美国南部BBQ grill🔥
因为系share同一舖位,同样有十个位比人堂食
overall黎讲性价比几高,而且食物都高质🤤
以下分享我哋试左嘅几款招牌菜!
✨ Spare Ribs Espresso BBQ
呢份ribs真系唔错!
酱汁好惹味,不过比较辣 ><
(食开三哥小辣嘅👦🏻小编都觉得有啲辣)
肉质烤得好淋,够晒入味
而且份量比起其他舖头都算几大份,真系几抵食🤤

✨ Detroit-style 7” Pizza
呢度嘅pizza有6款,最后拣左Corvette
用左美国南部嘅做法,而且旁边系有芝脆边
呢个配搭都几新奇,而且当然系好好食!
连平时唔食芦笋嘅👦🏻小编都赞不绝口
而且嘅饼底都烤得好松软
芝脆边嘅芝士味都几浓,仲要焗到脆卜卜

✨ Passionfruit Velvet Soda
本身系支装,嗌左之后店员会即时开瓶倒落有冰嘅杯
唔会有药水味,而且几好饮
呢个组合几清新,啱晒夹埋浓味嘅食物
而且要赞一赞铺头提供环保饮管🌱
✨ Smoked Norwegian Salmon Pack
好香嘅鱼油味~
同平时街食到嘅有少少唔同,烟熏味更加重,同埋唔太咸

✨ Sauces
Smoke & Barrels嘅酱汁都系自家制!
总共有四款,分别系
- Kansas City BBQ Sauce
- Ethiopian Coffee BBQ Sauce
- Granny Smith Apple Ketchup
- Smoked Siracha
仲可以额外选购,带翻屋企煮野食👩🏻‍🍳

Spare Ribs Espresso BBQ $138
Corvette $108
Passionfruit Velvet Soda $40
Smoked Norwegian Salmon Pack $78
Sauces $48-68
推荐指数 👾: 💛💛💛💛🤍
📍Smoke & Barrels
中环嘉咸街23号My Central地下3号舖
👉🏼 #ewhk中环 #ewhk西餐

#中环美食 #美食推介 #吃货 #食好西 #相机食先 #香港美食 #美食日记 #一路食一路post #hkfood #foodhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hkfoodlover #hkig #foodstagram