2021-07-31
女朋友挑选左呢一间尖沙咀嘅fine dining餐厅同我庆祝生日,无论食物环境定服务都好适合特别之过嚟食,绝对会令你印象深刻。呢一间咁有情调嘅餐厅Menu只得两款,一个系鱼子酱做主调嘅8 courses,我就拣咗以唔同肉类为主题嘅8 Courses Deluxe Menu $1380🥰先黎面包同餐前小食,自家制番茄薯片夹鸭肉,会令人更加期待接下来嘅菜式香煎小鱿鱼及辣椒茄子冻卖相同精致度都好得香煎鹅肝和黑糖黑麦吐司配杏脯蓉鹅肝蜜度好高,轻轻切落去配埋隔离嘅小吐司中和返油腻感🙈马尔芒德蕃茄清汤+龙虾浓汤及巴马臣芝士薄脆饮完一道汤,发现原来番茄可以浓缩到呢个程度同时又澄清得咁透彻😳同时浓虾浓汤真系一啖接一啖咁清晒佢🤤然后系一连3道嘅特级牛肋条和松露马铃薯团子及竹炭云吞、烤白鸽配慢煮茄子、以及黑松露法国春鸡,虽然每样份量唔大,但就算男士们食都一定会饱到反艇!每道酱汁都劲特别,味道层次可想而知系有几咁丰富甜品系樱桃馅奶乐卷同朱古力,最后配埋杯热茶作结,好开心嘅birthday dinner🥳
🥰
香煎小鱿鱼及辣椒茄子冻
卖相同精致度都好得
香煎鹅肝和黑糖黑麦吐司配杏脯蓉
鹅肝蜜度好高,轻轻切落去配埋隔离嘅小吐司中和返油腻感🙈
马尔芒德蕃茄清汤+龙虾浓汤及巴马臣芝士薄脆