2022-06-09
工作日约左朋友系度食birthday lunch,叫左lunch set 488 per guest, 黎度首先比左细芝士同埋餐包,腊肉肠,餐包同芝士好食,但份量好少(餐包得2片细既,我之后睇返人地既图有4片),腊肉肠觉得好腥,个人吾钟意,朋友就话接受到。头盘我哋叫左出名既伏特加通粉,味道吾错,但食同闻都吾觉有酒味,一样,就算对我地2个女士黎讲份量都好少,大约每人食2匙羹就冇左。主菜叫左steak, 正常1人size既steak 份量,味道可以,但到左呢个位我同朋友都有同一个疑问,佢呢个family style share 食既lunch set似系正常男士1个人食得晒既份量,绝对吾系2人餐既份量。我地好慢甘食,食完呢道菜终于有大约5-6成饱既感觉。最后一样嘢拣左cheesecake, 反而甜品相对黎讲份量比较多,2个人share食完觉得腻,所以最后系靠甜品食饱个肚⋯套餐系吾包餐饮,只有水,其他饮品选择基本上都系酒精,价钱单独计。整体嚟讲食物味道ok,但份量少,平日488 per guest 再加一,埋单大约$1100 2个人,我地2个都觉得吾值。吾明点解食评冇人提到食物份量既问题,而
整体嚟讲食物味道ok,但份量少,平日488 per guest 再加一,埋单大约$1100 2个人,我地2个都觉得吾值。吾明点解食评冇人提到食物份量既问题,而我地2个人系正常身形,正常食量既女士。
前菜
伏特加通粉