2011-01-17 169 浏览
收左工,又未到食饭时候,所以就约左几位 Auntie 喺 Blue Bar 到摸下酒杯底,联络下感情。一入 Blue Bar 门口已经被佢棵圣诞树吸引住,急不及待攞左部相机出黎影相。酒吧既光线还OK,不过室内其他角落就真系好黑啦:身手敏捷既我都差D跌倒,而且唔开闪光灯系乜野都影唔倒;因为相机既"横扫"(Panorama) 功能用唔倒闪光灯,所以玩唔倒,灰爆。枱上既蜡烛除左照唔倒个餐牌外,重细到连气氛都唔系好制造倒啰,Blue Bar 唔知会唔会迟D改名为 Black Bar 呢?!冇作大架,每位工作人员都有枝电筒喺身架,唔信可以问佢地借黎睇。 基于危险理由,今次环境分只可以比两分;卫生方面就因为太黑而定夺唔倒。埋位时经过一枱既食物,所以就多口问经常喺到饮茶既 Auntie 们系咪有 Tea Buffet。佢地话 Blue Bar 既特式系每日 5:30 - 7:30pm 只要叫杯饮品,就可以免费享用个buffet既所有食物,款式每日不同。不过黑麻麻,要饮左两杯既人行黎行去,感觉会好容易发生意外啰。Auntie们话可能因为圣诞假后 Blue Bar觉得会冇乜人黎帮衬,所以当日既食物比较唔

靓靓圣诞树
酒吧
天花
蜡烛
埋位时经过一枱既食物,所以就多口问经常喺到饮茶既 Auntie 们系咪有 Tea Buffet。佢地话 Blue Bar 既特式系每日 5:30 - 7:30pm 只要叫杯饮品,就可以免费享用个buffet既所有食物,款式每日不同。不过黑麻麻,要饮左两杯既人行黎行去,感觉会好容易发生意外啰。Auntie们话可能因为圣诞假后 Blue Bar觉得会冇乜人黎帮衬,所以当日既食物比较唔吸引。
Mabucha 红椒蕃茄酱
Tuna Fish Sandwich
烧卖系最抢手既一款,不过味道好一般,应该唔系来自同酒店取得米芝连三星既龙景轩挂,因为几干,而且用料超级有雪藏feel。
烧卖
女士们都好欣赏个 Vegetable Dip,话D蔬菜好新鲜爽口。
Vegetable Dip
爱喝香槟既我叫左杯 Kir Royale,$190杯。感觉非常贵之余,唔知点解杯中既气泡不到两分钟已经冇哂。Sorry,唔系净系我𠮶杯系咁,其他香槟cocktail都系一样,唔通泄气?
Kir Royale
讲真一句,小弟真系好少会比低过两分既服务分。今次黎到酒店,觉得除左人手短缺之外,个个都好似黑面神咁,极度觉得自己不受欢迎。等人落单都要成十分钟,问多两句佢地既态度重好不耐烦添。当日计埋我地都系得四张枱,居然叫杯热水都要叫几次,个个都话唔记得,咁唔知全场满哂时会点呢?真系难以想像自己系喺酒店入面啰。
要成千蚊饮到成肚火,在下觉得唔低到极点。
2010-12-28
靓靓圣诞树