2024-05-18 841 浏览
成日睇IG post见到想去试,一路犹豫因为饮茶始终唔系我嘅first Priority,要一大班人去先食到多啲嘢,但系又要夹晒成屋人就有啲麻烦,如果唔夹人贸贸然同阿妈两条友去又食唔到啲乜,终于都系扚起心肝唔夹人两条友走咗去嗌咗五碟嘢,食到好饱,我谂三个人会好啲每样点心都三件三件同亲阿妈食嘢饮茶,佢都冇得话事都系我拣晒俾佢食,因为我最麻烦拣完又后悔平时佢同人饮茶,10点已经饮完同我就被迫要晏少少,呢间茶楼10点先开门我哋两个人叫咗五个点心包括有虫草花叉烧肠粉、(虫草花唔知去咗边,一碟有六小件)萝卜糕(切到好似层层叠咁)松露鸡粒酥(呢个好明显系我最喜欢的酥饼/批类,所以我食咗两件)陈皮蒸牛肉球同糯米夹 (煎糯米鸡)本身睇IG啲相其实想叫埋奶皇包(粉红色有金箔)同埋太极马拉糕,不过两个人点食㖞。全部嘢食都唔错,卖相精致系我嘅口味仲要12点前埋单免+1免茶芥,其实都几抵。不过肯定冇阿妈推介平时同啲师奶去食𠮶啲早茶咁抵啦,佢话平均每人30几蚊,而家平均每人都$80啦。开茶佢系每人一个茶包自己冲 ,都几好呀,独立自己想饮乜就饮乜。不过妈妈就应该麻麻哋

全部嘢食都唔错,卖相精致系我嘅口味