2015-01-13 4264 浏览
我同女朋友拍左拖4年, 今年结婚了, 呢间秋田都系我地节日常到既餐厅, 第一次系我生日, 第二次系周年纪年, 第三次系我妈咪生日, 今次是庆祝圣诞节, 因为工作关系, 我们庆祝要在BOXING DAY, 其实对于我黎讲都无咩所谓, 因为我觉得开心, 日日都系节日, 而家就是这样子, 节日只系俾个好理由再食好DD而已!我地对个MENU都好清楚因为基本上佢系无改变过, 所以我地每次基本上都系叫返同一个餐, 又系有龙虾, 有饱鱼, 有和牛既套餐, 基本上食材次次都系好新鲜, 所以唔洗落咩味料已经好鲜味同好吃, 而且看著师傅系我地面前煮食, 又是一种享受, 慢慢吃慢慢倾计, 第一次黎会俾佢放火烧龙虾头吓一吓, 不过睇多了没有太大惊喜, 反而系我未来老婆依然看得高兴, 是的, 她就是一个易满足的人!!! 而最后炒饭会有砌公仔环节, 第一次我女朋友为我点了只熊猫, 第二三次我地都没点, 今次女朋友要求了砌HELLO KITTY, 跟我们一枱还有两对, 点了唐老鸭同青蛙, 感觉好似去左动物园, 不过可能用色太多, 所以炒出来的饭味道有点怪!!哈哈