2013-11-02
要一大班人夹岩时间,又有兴趣又有兴致一齐去「clubbing」其实有难度,呢班乖乖好朋友,去LKF唔岩佢地,所以我地都系做番平民去Brunch Club clubbing Brunch一向都黎得悠闲,经过一星期工作既洗礼,星期六他他条条成11、12点先起身再出发。讲真Brunch唔少得一定系鸡蛋,呢度有晒各种蛋既煮法,满足晒各人既欲望。-Egg Benedict/Omlette/Sunny-Side Up/Frittata我追求既系滑、香既omelette,所以要左个包住smoked salmon。上桌时仲有个错觉,以为厨师煮老晒,因为个omelette颜色又偏白又起晒洞洞咁,点知原来内有干坤,一切开就见到滑滑既蛋包住粒粒既烟三文鱼,食落滑!Egg Benedict好好味又perfect,有流心既蛋黄,蛋黄酱稀稠度岩,配埋磨菇可以感觉无咁肥腻。最钟意个松饼索晒d蛋汁同磨菇既牛油味。Frittata第一次食,好特别,全个不含蛋黄,感觉清新蛋批入面包住好多材料,有peppers,tomato,ham等,食落香口同滑。相反个all day brekkie (mix girll)唔系太特别每
我追求既系滑、香既omelette,所以要左个包住smoked salmon。 上桌时仲有个错觉,以为 厨师煮老晒,因为个omelette颜色又偏白又起晒洞洞咁,
点知原来内有干坤,一切开就见到滑滑既蛋包住粒粒既烟三文鱼,食落滑! Egg Benedict好好味又perfect,
有流心既蛋黄,蛋黄酱稀稠度岩,配埋磨菇可以感觉无咁肥腻。
最钟意个松饼索晒d蛋汁同磨菇既牛油味。 Frittata第一次食,好特别,全个不含蛋黄,感觉清新
蛋批入面包住好多材料,有peppers,tomato,ham等,食落香口同滑。 相反个all day brekkie (mix girll)唔系太特别
每道材上既沙律都好味,开胃,薯饼脆而唔油,值得一赞
希望日后有更多更多「clubbing」既机会啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
题外话/补充资料:
侍应服务态差,苗晒嘴.....