2024-04-23
之前跟朋友一起试过Cafe 2 Oyster n Grill,今次请左老公一齐嚟,感受下呢个区内稀有嘅美食天地。食店人员好贴心,唔洗点多两次,佢哋会自动去观察我哋需要咩。正!以下就数数我哋今次点咗咩食物。☺️首先,当然系要试下「柠汁腌八爪鱼」啦!💭 樱花粉嘅八爪鱼配上清新柠檬味,口感鲜香无比。💭 lemon,加上八爪鱼本身的口感,真系一流!👌另外,我就好爱「和牛野菌烩饭」呢道菜。💭 和牛后腿肉滑而唔腻,食落有肉味,好香美。💭 再配以野菌同巴马臣芝士,味道和谐且丰富。😍老公就钟意食「美国安格斯肉眼牛扒12安士」。💭 肉眼牛扒嘅肉汁丰富,一口咬落,味道立即漫延整个口腔,最正!💭 外表焦香,香气扑鼻,系食肉狂人嘅首选。👍甜品方面,我哋就点咗「法式焦糖炖蛋」。💭 焦糖炖蛋嘅口感好特别,蛋味浓郁又唔进饱。💭啰,最紧要再配上焦糖,甜中带香,美妙之极🍰。Cafe 2 Oyster n Grill 依家已经成为我同老公新嘅饮食指定点,佢地配搭无瑕,食物新鲜同美味,价钱合理。布局雅致,情调十足,系个好舒适嘅饮食空间。再加上佢地嘅特色菜式,每样都好""货真价实"",只能讲佢一词–好食!
以下就数数我哋今次点咗咩食物。☺️
首先,当然系要试下「柠汁腌八爪鱼」啦! 💭 樱花粉嘅八爪鱼配上清新柠檬味,口感鲜香无比。
💭 lemon,加上八爪鱼本身的口感,真系一流!👌 另外,我就好爱「和牛野菌烩饭」呢道菜。
💭 和牛后腿肉滑而唔腻,食落有肉味,好香美。
💭 再配以野菌同巴马臣芝士,味道和谐且丰富。😍 老公就钟意食「美国安格斯肉眼牛扒12安士」。
💭 外表焦香,香气扑鼻,系食肉狂人嘅首选。👍 甜品方面,我哋就点咗「法式焦糖炖蛋」。
💭 焦糖炖蛋嘅口感好特别,蛋味浓郁又唔进饱。
💭啰,最紧要再配上焦糖,甜中带香,美妙之极🍰。