2022-11-30 206 浏览
好耐冇食特别啲嘅菜式,今天就霖到呢间CARAT,所以下班专登过来食晚餐。上次系呢度食到嘅咖哩同Naan 令我回味无穷,印象深刻,相信今次都唔会令我失望。餐厅装修系比较简单又有格调嘅西餐厅感觉,座位阔落又唔会好吵杂,环境亦都好整洁,可以享受特色美食又可以坐得舒服d。“CARAT”Tandoori chicken特色烤鸡食落感觉热辣辣,用印度香料同酸奶做调味,再配合少许薄荷酱汁,又酸又辣,非常惹味,整个调料嘅配搭完全提升左烤鸡嘅鸡味。Rogan Josh羊肉配咖哩系好正,呢份菜用左红咖哩做配搭,又可以食到啲蕃茄味同蒜味,口感丰富。羊肉亦都份量充足肉质松软煮得好入味,配返烤饼食真系停不落口。Garlic naan 烤饼系用来送咖哩必不可少嘅一样配搭,拣左洋葱味嘅naan 味道好正,烤饼外皮脆卜卜入口口感又脆又松软,厚度亦都啱啱好。Cranberry juice 叫左一份红莓汁用来解腻,饮落果味浓郁,酸酸甜甜好开胃。

“CARAT”Tandoori chicken

Rogan Josh

Garlic naan

Cranberry juice
叫左一份红莓汁用来解腻,饮落果味浓郁,酸酸甜甜好开胃。