2022-04-17
难得放假同朋友相约去长洲行山做下运动🏔,去沙滩游走吹下海风🌊,顺便食返几串长洲大鱼旦。不过除咗大鱼旦之外,原来仲有呢一间比较简约嘅咖啡店,餐厅嘅位置唔算难揾,开住Google Maps🌎跟住行好快就揾到。我哋喺餐牌上面拣咗以下两款食物😋🟠All Day Breakfast $95有特色牛角包、香草猪肉肠、烟三文鱼、香滑炒蛋、牛油粟米、烟肉和沙律。味道方面唔会太咸,份量适中而且够饱肚,加上牛角包配有士多啤梨酱加炼奶,沙律亦都配有酸酸甜甜类似和风汁嘅沙律酱,所以成个餐都算丰富🥰。🟠奄列套餐 Omelet Set $48奄列套餐可自选两款指定配料,今次拣咗咸牛肉🥩同蘑菇🍄,估唔到蘑菇可以中和翻牛肉嘅咸味,配埋奄列一齐食嘅味道都算夹😆。呢个餐仲会配埋两块奶油多士,食完会好满足,好有饱腹感😉。餐饮方面改配自家制糖渍(草莓)+ 梳打 $24可以一试,会食到草莓🍓糖渍之外,仲有新鲜切开嘅草莓粒,加埋梳打嘅味道唔算特别,但解渴👍🏻。
我哋喺餐牌上面拣咗以下两款食物😋
🟠All Day Breakfast $95