2022-07-10 100 浏览
同同事收工之后去公司附近食晚饭兼赶走下Monday Blue😮‍💨呢个商场比起Monterey𠮶边少啲人流,多返份宁静感。我地决定食串烧饮下野咁,呢间餐厅完全surprise到我地!我地坐左喺窗边嘅高枱,望住出面嘅灯饰,好舒服~前菜渍物有腌制咗嘅蒜头同牛蒡,前者酱料带点香辣,即使系生蒜头,食完都唔觉得会口臭😂后者带点酸甜,几开胃strawberry ginger lemonade 姜味唔系好出,唔使担心会有怪味,梳打系喺呢啲天气饮最爽!Rose garden 黎到嘅时候有啲吓亲😂但饮落几好饮,甜甜嘅玫瑰味几出月见日本免治鸡软骨棒。免治鸡肉入边有幼粒鸡软骨增加口感,酱汁系有蛋黄嘅酱油,增加嫩滑感嗌咗唔同串烧一次过上菜🤣牛舌心相当厚切,有咬口!一咬落去有好丰富嘅牛脂爆发出黎,香而不腻;烧元贝好新鲜,鲜甜爽口;烧白鳝好惊喜!外皮烧得香出,内里鱼肉嫩滑,啖啖肉!伊比利黑毛豚扒油脂味都重,肉质唔柴,肥瘦均匀;玉子烧口感比想像中厚实,鸡蛋味重之余仲带啲甜味,有少少似蛋糕😂最后系鳗鱼炒饭,鳗鱼份量唔吝啬,每颗饭料都沾满鳗鱼汁,好满足
嗌咗唔同串烧一次过上菜🤣