2023-03-12 116 浏览
柴湾一向都系美食沙漠!好似太多数都系连锁店,今次就同大家介绍一间位于工厂区嘅cafe!☕️食物质素唔错,仲可以去到餐厅chill一个下昼~ 14:00-19:00仲有8折,性价比唔错!👍🏻🦆泡菜烟鸭胸乌冬 $80乌冬上面有只温泉蛋🥚流心程度啱啱好,切开𠮶下好疗愈🥰 酱汁浓稠creamy但冇咩泡菜味。泡菜份量唔算多,目测两至三块。味道冇乜辣味,主要都系白汁味道为主。白汁加蛋汁,令到本身挂汁嘅乌冬再更加挂汁!fatpig表示就嚟捞唔郁个乌冬🤣鸭胸份量适中,略嫌切得太细旧,可以大嚿少少🤣 味道合格以上,但份量对于女仔来讲啱啱好,对男仔来讲可能唔够~ 🍔牛肉芝士汉堡包 $88友人嗌咗汉堡包🍔 一嚟到都几惊艳!伴碟系薯角,薯角份量上,上面仲有调味粉🥰 不过扣分嘅系,一上碟就已经唔脆,唔似系即炸,薯角仲要冇咩薯味🥹 小编觉得调味粉唔好食🥹不过个汉堡扒加返分!友人形容佢好够厚又好juicy🍔 包皮更加用咗牛油煎香,仲有黑松露陪衬👍🏻 overall 都可以encore但如果薯角可以改善下就更加好啦👍🏻餐厅嘅定价喺柴湾嚟讲算高,不过除咗食物质素唔错,环境舒服都令人加分!当日平日2点几到,都系得几枱客人,

🦆泡菜烟鸭胸乌冬 $80

🍔牛肉芝士汉堡包 $88

餐厅嘅定价喺柴湾嚟讲算高,不过除咗食物质素唔错,环境舒服都令人加分!当日平日2点几到,都系得几枱客人,所以我哋系坐咗近窗嘅位置🤣有自然光再加少少海景真系好写意~ 仲见到有客人带埋电脑嚟做嘢,环境食物质素都会好想令我喺度留一个下昼🥰可encore!!

想睇更加多嘅食评可以follow @eat_with_fatpigssss 🥰
泡菜烟鸭胸忌廉乌冬
泡菜烟鸭胸忌廉乌冬